Kotlety wieprzowe w sosie sojowym

Kotlety wieprzowe w sosie sojowym

Czas Przygotowania 80 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Umiarkowany
Kuchnia:
Amerykańska
Przepis w wersji wideo

Składniki Składniki

  • 4 kotlety wieprzowe
  • 4 łyżki dżemu morelowego
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 10 łyżek sosu sojowego Kikkoman
  • 1 łyżeczka grubo mielonego pieprzu
  • 1 pomidor
  • oregano
  • tymianek
  • 300g ziemniaków

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

Do pojemnika blendera włóż dżem, oliwę z oliwek oraz 8 łyżek sosu sojowego. Całość dokładnie zblenduj na gładką masę. Przypraw pieprzem. Powstałą marynatę wylej na kotlety, dokładnie obtocz z każdej strony. Marynuj przez 40-50 minut. Piecz przez 10 minut w 200°C (góra/dół) lub 180°C (termoobieg).  Po tym czasie obróć kotlety na drugą stronę. Połóż pokrojone w plasterki pomidory skropione oliwą, 2 łyżkami sosu sojowego, oregano, tymiankiem. Podkręć temperaturę do 230°C i piecz przez kolejne 12-15 minut. Ugotuj ziemniaki, a następnie je utłucz. Smacznego!  

Produkty z Przepisu

150 ml
Naklejki
vegan
12,99 zł
150 ml
Naklejki
vegan
9,99 zł
250 ml
Naklejki
vegan
14,49 zł
1000 ml
Naklejki
vegan
28,99 zł

Inne Przepisy