Krewetki grillowane z pomidorami i sosem TABASCO®

Krewetki grillowane z pomidorami i TABASCO® Sauce

Czas Przygotowania 40 min Liczba Porcji 3 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Śródziemnomorska

Składniki Składniki

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Krewetki oczyść, umyj i osusz. Zamarynuj w soku z cytryny, TABASCO® Pepper Sauce i drobno posiekanym czosnku.

  2. Pomidory przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne. Przypraw solą i pieprzem. Delikatnie skrop oliwą, ułóż kilka gałązek tymianku, rozmarynu i opiecz na grillu.

  3. Kiedy pomidory będą prawie gotowe, na ruszt wrzuć zamarynowane krewetki i przez kilka minut opiekaj po każdej ze stron. Gotowe krewetki ułóż w pomidorowych „miseczkach” obficie posypanych natką pietruszki i skropionych oliwą z oliwek.

  4. Podawaj z grillowaną bagietką przesmarowaną ząbkiem czosnku i Sosem 1000 Wysp Develey lub Sosem Czosnkowym Develey.

  5. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

410 g
5,99 zł
Please select
60 ml
12,79 zł
Please select