
Krewetki grillowane z pomidorami i sosem TABASCO®
Poziom Trudności:
Łatwy
Kuchnia:
Śródziemnomorska
Składniki
- 16-20 krewetek
- 2 średnie pomidory malinowe
- kilka ząbków czosnku
- 1 cytryna
- bagietka
- TABASCO® Sauce
- Oliwa z Oliwek Extra Virgin
- Sos 1000 Wysp Develey (200 ml) lub Sos Czosnkowy Develey (200 ml)
- kilka gałązek tymianku, rozmarynu i natki pietruszki
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
- Krewetki oczyść, umyj i osusz. Zamarynuj w soku z cytryny, sosie TABASCO® i drobno posiekanym czosnku.
- Pomidory przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne. Przypraw solą i pieprzem. Delikatnie skrop oliwą, ułóż kilka gałązek tymianku, rozmarynu i opiecz na grillu.
- Kiedy pomidory będą prawie gotowe, na ruszt wrzuć zamarynowane krewetki i przez kilka minut opiekaj po każdej ze stron. Gotowe krewetki ułóż w pomidorowych „miseczkach” obfi cie posypanych natką pietruszki i skropionych oliwą z oliwek.
- Podawaj z grillowaną bagietką przesmarowaną ząbkiem czosnku i ulubionym sosem Develey.