Sos 1000 Wysp Develey (200 ml) lub Sos Czosnkowy Develey (200 ml)
kilka gałązek tymianku, rozmarynu i natki pietruszki
sól, pieprz
Sposób przygotowania
Krewetki oczyść, umyj i osusz. Zamarynuj w soku z cytryny, sosie TABASCO® i drobno posiekanym czosnku.
Pomidory przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne. Przypraw solą i pieprzem. Delikatnie skrop oliwą, ułóż kilka gałązek tymianku, rozmarynu i opiecz na grillu.
Kiedy pomidory będą prawie gotowe, na ruszt wrzuć zamarynowane krewetki i przez kilka minut opiekaj po każdej ze stron. Gotowe krewetki ułóż w pomidorowych „miseczkach” obfi cie posypanych natką pietruszki i skropionych oliwą z oliwek.
Podawaj z grillowaną bagietką przesmarowaną ząbkiem czosnku i ulubionym sosem Develey.