Powrót
Udostępnij:

Krewetki grillowane z pomidorami i sosem TABASCO®

40 min
3-4  osoby

Poziom trudności: Łatwy

  • Kuchnia Śródziemnomorska

Składniki

  • 16-20 krewetek
  • 2 średnie pomidory malinowe
  • kilka ząbków czosnku
  • 1 cytryna
  • bagietka
  • TABASCO® Sauce
  • oliwa z oliwek Olivana Extra Virgin
  • Sos 1000 Wysp Develey (200 ml) lub Sos Czosnkowy Develey (200 ml)
  • kilka gałązek tymianku, rozmarynu i natki pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

  1. Krewetki oczyść, umyj i osusz. Zamarynuj w soku z cytryny, sosie TABASCO® i drobno posiekanym czosnku.
  2. Pomidory przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne. Przypraw solą i pieprzem. Delikatnie skrop oliwą, ułóż kilka gałązek tymianku, rozmarynu i opiecz na grillu.
  3. Kiedy pomidory będą prawie gotowe, na ruszt wrzuć zamarynowane krewetki i przez kilka minut opiekaj po każdej ze stron. Gotowe krewetki ułóż w pomidorowych „miseczkach” obfi cie posypanych natką pietruszki i skropionych oliwą z oliwek.
  4. Podawaj z grillowaną bagietką przesmarowaną ząbkiem czosnku i ulubionym sosem Develey.

Produkty z przepisu

Aktualizacja koszyka…
  • Brak produktów w koszyku.
Nasza strona stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies. Wszelkie informacje o przetwarzaniu danych osobowych w tym wykorzystanie plików cookies znajdą Państwo tutaj. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.