Krewetki grillowane z pomidorami i sosem TABASCO®

Krewetki grillowane z pomidorami i sosem TABASCO®

Czas Przygotowania 40 min Liczba Porcji 3 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Śródziemnomorska

Składniki Składniki

  • 16-20 krewetek
  • 2 średnie pomidory malinowe
  • kilka ząbków czosnku
  • 1 cytryna
  • bagietka
  • TABASCO® Sauce
  • Oliwa z Oliwek Extra Virgin
  • Sos 1000 Wysp Develey (200 ml) lub Sos Czosnkowy Develey (200 ml)
  • kilka gałązek tymianku, rozmarynu i natki pietruszki
  • sól, pieprz

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Krewetki oczyść, umyj i osusz. Zamarynuj w soku z cytryny, sosie TABASCO® i drobno posiekanym czosnku.
  2. Pomidory przekrój na pół, wydrąż gniazda nasienne. Przypraw solą i pieprzem. Delikatnie skrop oliwą, ułóż kilka gałązek tymianku, rozmarynu i opiecz na grillu.
  3. Kiedy pomidory będą prawie gotowe, na ruszt wrzuć zamarynowane krewetki i przez kilka minut opiekaj po każdej ze stron. Gotowe krewetki ułóż w pomidorowych „miseczkach” obfi cie posypanych natką pietruszki i skropionych oliwą z oliwek.
  4. Podawaj z grillowaną bagietką przesmarowaną ząbkiem czosnku i ulubionym sosem Develey.

Produkty z Przepisu

410 g
6,19 zł
Please select
200 ml
5,19 zł
Please select
60 ml
12,79 zł
Please select