Kurczak z woka z naturalnie warzonym sosem sojowym, pomarańczą i imbirem

Kurczak z woka z pomarańczą i imbirem

Czas Przygotowania 15 min Liczba Porcji 3 osób
Poziom Trudności: Umiarkowany
Kuchnia:
Azjatycka
Przepis w wersji wideo

Składniki Składniki

  •         Develey Premium Musztarda Sarepska 

  •         Kikkoman Sos sojowy   

  •         4 dramstiki i pierś z kurczaka

  •         1 papryka czerwona

  •         200 g groszku cukrowego

  •         200 g fasolki szparagowej

  •         100 g orzeszków pini

  •         Sok pomarańczowy

  •         Miód

  •         Imbir

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. W małej miseczce wymieszaj Musztardę Sarepską Develey Premium, miód, Sos sojowy Kikkoman , sok pomarańczowy i imbir. 

  2. Następnie umyj, oczyść dramstiki i pierś z kurczaka, pokrój je w równe paski. 

  3. Zalej przygotowaną wcześniej marynatą, przykryj folią i odstaw na co najmniej 2 godziny. 

  4. Rozgrzej patelnię i na miodzie upraż orzeszki pini. Gdy się zarumienią odsącz i odłóż na bok. 

  5. Na tę samą patelnię dodaj olej i usmaż zamarynowanego wcześniej kurczaka.

  6. Po usmażeniu odłóż na bok i wciąż na tej samej patelni przesmaż warzywa. 

  7. Dołóż ponownie usmażonego kurczaka wraz z resztą marynaty, wymieszaj i odstaw przed podaniem. 

  8. Wyłóż na talerz i posyp uprażonymi orzeszkami pini.

  9. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

150 ml
Naklejki
vegan
11,99 zł
Please select