
Kurczak z woka z pomarańczą i imbirem
Składniki
- Develey Premium Musztarda Sarepska
- Kikkoman Sos sojowy
- 4 dramstiki i pierś z kurczaka
- 1 papryka czerwona
- 200 g groszku cukrowego
- 200 g fasolki szparagowej
- 100 g orzeszków pini
- Sok pomarańczowy
- Miód
- Imbir
Sposób przygotowania
W małej miseczce wymieszaj Musztardę Sarepską Develey Premium, miód, Sos sojowy Kikkoman , sok pomarańczowy i imbir.
Następnie umyj, oczyść dramstiki i pierś z kurczaka, pokrój je w równe paski.
Zalej przygotowaną wcześniej marynatą, przykryj folią i odstaw na co najmniej 2 godziny.
Rozgrzej patelnię i na miodzie upraż orzeszki pini. Gdy się zarumienią odsącz i odłóż na bok.
Na tę samą patelnię dodaj olej i usmaż zamarynowanego wcześniej kurczaka.
Po usmażeniu odłóż na bok i wciąż na tej samej patelni przesmaż warzywa.
Dołóż ponownie usmażonego kurczaka wraz z resztą marynaty, wymieszaj i odstaw przed podaniem.
Wyłóż na talerz i posyp uprażonymi orzeszkami pini.
Smacznego 😊!