Powrót
Udostępnij:

Kurczak z woka z naturalnie warzonym sosem sojowym, pomarańczą i imbirem

15 min
3  osoby

Poziom trudności: Umiarkowany

  • Kuchnia Azjatycka
  • Dieta Bez laktozy

Składniki

udziki i pierś z kurczaka,

sos sojowy Kikkoman,

musztarda,

miód,

sok pomarańczowy,

imbir,

orzeszki pini,

groszek cukrowy,

papryka czerwona,

fasolka szparagowa

Sposób przygotowania

W małej miseczce wymieszaj musztardę, miód, naturalnie warzony sos sojowy , sok pomarańczowy i imbir. Następnie umyj i oczyść udziki i piersi z kurczaka, pokrój je w równe paski. Zalej przygotowaną wcześniej marynatą, przykryj folią i odstaw na co najmniej 2 godziny. Rozgrzej patelnię i na miodzie upraż orzeszki pini. Gdy się zarumienią odsącz i odłóż na bok. Na tą samą patelnię dodaj olej i usmaż zamarynowanego wcześniej kurczaka. Po usmażeniu odłóż na bok i wciąż na tej samej patelni przesmaż warzywa. Dołóż ponownie usmażonego kurczaka wraz z resztą marynaty wymieszaj i odstaw przed podaniem. Wyłóż na talerz i posyp uprażonymi orzeszkami piniowymi.

Produkty z przepisu

Aktualizacja koszyka…
  • Brak produktów w koszyku.
Nasza strona stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies. Wszelkie informacje o przetwarzaniu danych osobowych w tym wykorzystanie plików cookies znajdą Państwo tutaj. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.