
Aromatyczny łosoś w miodzie z pomarańczami
Składniki
- Develey Żurawina
- Kikkoman Cytrysowy sos sojowy PONZU
- TABASCO® Green Sauce
- 500 g filetu z łososia
- 2 pomarańcze
- Koperek
MARYNATA:
- 1/2 pomarańczy
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 2 łyżki miodu
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- Sól
- Pieprz
Sposób przygotowania
Łososia umyj pod bieżącą wodą, a następnie osusz ręcznikiem papierowym. Jeżeli masz rybę ze skórą, odetnij ją delikatnie nożem. Następnie podziel filet na cztery równe części.
Na spód naczynia żaroodpornego ułóż plastry z 1 pomarańczy, a na nich rybę.
W miseczce przygotuj marynatę. Połącz ze sobą wszystkie składniki. Polej przygotowaną marynatą łososia i ułóż na nim ponownie plastry z 1 pomarańczy.
Tak przygotowane danie grilluj w nagrzanym grillu lub patelni grillowej.
Przed podaniem posyp koperkiem. Żurawina Develey będzie idealnym dodatkiem do tego dania.
Smacznego 😊!