Łosoś z warzywami i TABASCO® Pepper Sauce

Łosoś z warzywami i TABASCO® Pepper Sauce

Czas Przygotowania 45 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Umiarkowany
Kuchnia:
Śródziemnomorska

Składniki Składniki

  • 800 g łososia
  • TABASCO®  Pepper  Sauce
  • 1/2 kg marchewki
  • 150 g pietruszki
  • 100 g selera
  • 1 duża cebula
  • 1 mały por (biała część)
  • 3 szklanki wrzącej wody
  • przyprawy: 1 łyżeczka soli, 3 ziela angielskie, 1 listek laurowy, po 1/2 łyżeczki: pieprzu, słodkiej papryki, bazylii, oregano
  • 1 puszka pulpy pomidorowej
  • olej roślinny do smażenia, np. ryżowy, słonecznikowy
  • natka pietruszki do dekoracji/Kolendra świeża

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

Łososia wyporcjować na kawałki, posypać solą, pieprzem, odłożyć.

Marchewkę, pietruszkę i selera obrać i zetrzeć na jarzynowej tarce o grubych oczkach. Przełożyć do garnka i zalać wrzącą wodą, posolić. Gotować przez 15  minut pod uchyloną pokrywą. Pod koniec dodać ziele angielskie i listek laurowy.

W czasie gdy warzywa się gotują można upiec rybę.

Odlać trochę wywaru z warzyw i połączyć z pulpą pomidorową i TABASCO® Pepper Sauce

Cebulę i pora pokroić w półplasterki i zeszklić na patelni na oleju, dodać ugotowane warzywa wraz z wywarem oraz pulpą pomidorową, wymieszać i zagotować. Doprawić do smaku solą, pieprzem, cukrem, papryką, bazylią i oregano.

Gorące warzywa położyć na usmażonej rybie w naczyniu szklanym.

Potrawę najlepiej przygotować z wyprzedzeniem, aby nabrała smaku. Dodatkowo zagęszczą się soki z jarzyn. Przed podaniem udekorować natką pietruszki lub kolendrą.

Produkty z Przepisu

150 ml
29,08 zł
Please select
350 ml
52,98 zł
Please select