Makaron smażony z warzywami po azjatycku

Makaron smażony z warzywami po azjatycku

Czas Przygotowania 35 min Liczba Porcji 3 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Azjatycka

Składniki Składniki

  • 2 średnie marchewki
  • 1 mały por
  • garść groszku cukrowego
  • limonka
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka łodyżek szczypiorku
  • kilka łyżek bulionu
  • olej do smażenia
  • małe opakowanie makaronu sojowego
  • Sos Sojowy Kikkoman
  • TABASCO® Sauce
  • kilka gałązek świeżej kolendry
  • pieprz

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Warzywa obierz, oczyść i umyj. Marchewkę, pora i groszek pokrój w cienkie słupki. Warzywa wrzuć po kolei na rozgrzany olej: marchewkę, pora, groszek cukrowy i posiekany czosnek. Smaż kilka minut, delikatnie podlewając bulionem.
  2. Makaron przygotuj wg przepisu na opakowaniu, dodaj do warzyw, skrop sosem sojowym i wszystko energicznie wymieszaj.
  3. Przypraw do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem i kilkoma kroplami sosu TABASCO®.
  4. Przed podaniem posyp listkami kolendry i szczypiorkiem. Makaron podawaj z połówką limonki.

Produkty z Przepisu

150 ml
Naklejki
vegan
9,99 zł
60 ml
11,99 zł

Inne Przepisy