Powrót
Udostępnij:

Makaron smażony z warzywami po azjatycku

35 min
3  osoby

Poziom trudności: Łatwy

  • Kuchnia Azjatycka
  • Dieta Bez laktozy
  • Dieta Bezglutenowa
  • Dieta Wegańska
  • Dieta Wegetariańska (bezmięsna)

Składniki

  • 2 średnie marchewki
  • 1 mały por
  • garść groszku cukrowego
  • limonka
  • 2 ząbki czosnku
  • kilka łodyżek szczypiorku
  • kilka łyżek bulionu
  • olej do smażenia
  • małe opakowanie makaronu sojowego
  • Sos Sojowy Kikkoman
  • TABASCO® Sauce
  • kilka gałązek świeżej kolendry
  • pieprz

Sposób przygotowania

  1. Warzywa obierz, oczyść i umyj. Marchewkę, pora i groszek pokrój w cienkie słupki. Warzywa wrzuć po kolei na rozgrzany olej: marchewkę, pora, groszek cukrowy i posiekany czosnek. Smaż kilka minut, delikatnie podlewając bulionem.
  2. Makaron przygotuj wg przepisu na opakowaniu, dodaj do warzyw, skrop sosem sojowym i wszystko energicznie wymieszaj.
  3. Przypraw do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem i kilkoma kroplami sosu TABASCO®.
  4. Przed podaniem posyp listkami kolendry i szczypiorkiem. Makaron podawaj z połówką limonki.

Produkty z przepisu

Produkty opcjonalne dla diety bezglutenowej

Nasza strona stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies. Wszelkie informacje o przetwarzaniu danych osobowych w tym wykorzystanie plików cookies znajdą Państwo tutaj. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.
array(0) { }