
Makaron smażony z warzywami po azjatycku
Poziom Trudności:
Łatwy
Kuchnia:
Azjatycka
Składniki
- 2 średnie marchewki
- 1 mały por
- garść groszku cukrowego
- limonka
- 2 ząbki czosnku
- kilka łodyżek szczypiorku
- kilka łyżek bulionu
- olej do smażenia
- małe opakowanie makaronu sojowego
- Sos Sojowy Kikkoman
- TABASCO® Sauce
- kilka gałązek świeżej kolendry
- pieprz
Sposób przygotowania
- Warzywa obierz, oczyść i umyj. Marchewkę, pora i groszek pokrój w cienkie słupki. Warzywa wrzuć po kolei na rozgrzany olej: marchewkę, pora, groszek cukrowy i posiekany czosnek. Smaż kilka minut, delikatnie podlewając bulionem.
- Makaron przygotuj wg przepisu na opakowaniu, dodaj do warzyw, skrop sosem sojowym i wszystko energicznie wymieszaj.
- Przypraw do smaku świeżo mielonym czarnym pieprzem i kilkoma kroplami sosu TABASCO®.
- Przed podaniem posyp listkami kolendry i szczypiorkiem. Makaron podawaj z połówką limonki.