Makaron z anchois i cytryną

Makaron z anchois i cytryną

Czas Przygotowania 30 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Śródziemnomorska

Składniki Składniki

  •        Rummo Spaghetti Linguine 13 Spaghetii Płaskie
  •        1-3 filety z anchois
  •        3 cytryny
  •        1 ząbek czosnku
  •        3 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
  •        Gałązka mięty
  •        Sól
  •        Pieprz

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Ząbek czosnku podsmaż chwilę na oliwie. 

  2. Dodaj filety z anchois i smaż do momentu, aż zaczną się rozpadać. Pod koniec smażenia dodaj sok z cytryn. 

  3. Ugotuj Spaghetti Linguine Rummo według czasu podanego na opakowaniu, w lekko osolonej wodzie. 

  4. Po ugotowaniu odcedź makaron i wymieszaj z sosem na patelni. 

  5. Posyp świeżą miętą i udekoruj plasterkami cytryny. 

  6. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

500g
8,91 zł