Mini burger z serem pleśniowym i grzybami

Mini burger z serem pleśniowym i grzybami

Czas Przygotowania 35 min Liczba Porcji 3 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Meksykańska

Składniki Składniki

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Zmiel łopatkę, dodaj jajko, przypraw Sosem sojowym Kikkoman LESS SALT oraz pieprzem. Całość wymieszaj, uformuj 4 równe kotlety. Usmaż je na dobrze rozgrzanej niewielkiej ilości tłuszczu lub upiecz na grillu, tak aby środek kotleta powinien zostać lekko różowy.

  2. Pieczarki pokrój w plastry i delikatnie zrumień je na patelni. Bułki przekrój i opiecz w piekarniku lub tosterze. Majonez Develey Premium 0% dodatku cukru wymieszaj z Musztardą Bawarską Develey Premium i posmaruj wewnętrzne strony bułek.

  3. Na dolną cześć bułki ułóż kawałek sera lazur i kotleta. Następnie ułóż smażone pieczarki, cebulę pokrojoną w pióra i sałatę. Wszystko przykryj górną częścią podpieczonej bułki.

  4. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

150 ml
Naklejki
vegan
11,99 zł
Please select