Mini burger z serem pleśniowym i grzybami

Mini burger z serem pleśniowym i grzybami

Czas Przygotowania 35 min Liczba Porcji 3 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Meksykańska

Składniki Składniki

  • 500 g łopatki wołowej
  • 200 g sera Lazur
  • 1 jajko
  • kilka średnich pieczarek
  • kilka liści ulubionej sałaty
  • 1 czerwona cebula
  • 4 bułki
  • tłuszcz do smażenia
  • Sos Sojowy Kikkoman Less Salt
  • kilka łyżek Musztardy Bawarskiej Develey
  • kilka łyżek majonezu
  • sól, pieprz

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Zmiel łopatkę, dodaj jajko, przypraw sosem sojowym oraz pieprzem. Całość wymieszaj, uformuj 4 równe kotlety. Usmaż je na dobrze rozgrzanej niewielkiej ilości tłuszczu lub upiecz na grillu. Kotleta nie należy wysmażać mocno, środek powinien zostać lekko różowy.
  2. Pieczarki pokrój w plastry i delikatnie zrumień je na patelni. Bułki przekrój i opiecz w piekarniku lub tosterze. Majonez wymieszaj z musztardą i posmaruj wewnętrzne strony bułek.
  3. Na dolną cześć bułki ułóż kawałek sera lazur i kotleta. Następnie ułóż smażone pieczarki cebulę pokrojoną w pióra i sałatę. Wszystko przykryj górną częścią podpieczonej bułki.

Produkty z Przepisu

150 ml
Naklejki
vegan
12,96 zł

Inne Przepisy