Mini burger z serem pleśniowym i grzybami
Składniki
- Develey Majonez Premium 0% dodatku cukru
- Develey Premium Musztarda Bawarska
- Kikkoman Sos sojowy LESS SALT
- 500 g łopatki wołowej
- 200 g sera lazur
- 1 jajko
- 1 czerwona cebula
- Kilka średnich pieczarek
- Kilka liści ulubionej sałaty
- 4 bułki
- Tłuszcz do smażenia
- Sól, pieprz
Sposób przygotowania
Zmiel łopatkę, dodaj jajko, przypraw Sosem sojowym Kikkoman LESS SALT oraz pieprzem. Całość wymieszaj, uformuj 4 równe kotlety. Usmaż je na dobrze rozgrzanej niewielkiej ilości tłuszczu lub upiecz na grillu, tak aby środek kotleta powinien zostać lekko różowy.
Pieczarki pokrój w plastry i delikatnie zrumień je na patelni. Bułki przekrój i opiecz w piekarniku lub tosterze. Majonez Develey Premium 0% dodatku cukru wymieszaj z Musztardą Bawarską Develey Premium i posmaruj wewnętrzne strony bułek.
Na dolną cześć bułki ułóż kawałek sera lazur i kotleta. Następnie ułóż smażone pieczarki, cebulę pokrojoną w pióra i sałatę. Wszystko przykryj górną częścią podpieczonej bułki.
Smacznego 😊!