Naleśniki z musem brzoskwiniowym lub ananasowym

Naleśniki z musem brzoskwiniowym lub ananasowym

Czas Przygotowania 25 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Polska

Składniki Składniki

  •        Del Monte Ananasy plastry lub Del Monte Brzoskwinie połówki
  •        6 jajek
  •        300 ml mleka
  •        250 g mąki pszennej
  •        200 ml jasnego, płynnego miodu
  •        100 g masła
  •        2 łyżki roztopionego masła
  •        1 łyżka proszku do pieczenia

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Wsyp mąkę i proszek do pieczenia do dużej miski. Zrób zagłębienie na środku i dodaj żółtka. Mieszaj od środka widelcem, następnie powoli dodaj mleko, aby otrzymać gładką, pozbawioną grudek masę.

  2. Rozgrzej dużą patelnię o grubym dnie. W misce ubij białka jaj do sztywnej piany. Włóż łyżkę piany do ciasta i zagnieć. Następnie dodaj stopione masło i resztę piany z białek. Zagniataj razem delikatnie, aż będzie całkiem gładkie.

  3. Aby zrobić sos, podgrzej razem miód i masło, dodaj rozdrobnione Ananasy Del Monte lub Brzoskwinie Del Monte, dobrze wymieszaj i gotuj przez 2 minuty. Pozostaw do lekkiego ochłodzenia.

  4. Natłuść gorącą patelnię. Nakładaj naleśniki na patelnię tak, aby nie nachodziły na siebie. Smaż do czasu pojawienia się pęcherzyków, następnie odwróć i smaż po drugiej stronie.

  5. Podawaj od razu z ciepłym musem.

  6. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

570 g
9,96 zł
235 g
5,24 zł
420 g
7,34 zł
Please select
420 g
7,34 zł
Please select