
Naturalne kimchi z TABASCO® Pepper Sauce i TABASCO® Sriracha Sauce
Składniki
DZIEŃ 1:
- 1 średnia kapusta pekińska
- 1 mała biała rzepa
- 30 g cukru brązowego
- 10 g soli kamiennej
DZIEŃ 2:
- Kikkoman Sos sojowy
- Tabasco® Pepper Sauce
- TABASCO® Sriracha Sauce
- 80 g marchwi
- 30 g świeżego imbiru
- 20 g czosnku
- 35 g cebuli dymki
- 50 g sosu rybnego
Sposób przygotowania
Cukier i sól dokładnie wetrzyj w warzywa, odstaw na kilka godzin do lodówki.
Gdy woda zacznie wyciekać z warzyw, mieszaj i przyciskaj czymś ciężkim, tak by warzywa były w niej zanurzone. Odstaw je na noc do lodówki.
Kapustę i rzepę dokładnie odcedź z wody. Posiekaj czosnek, imbir, dymkę, a marchewkę pokrój w słupki.
Wymieszaj Sos sojowy Kikkoman, sos rybny, TABASCO® Pepper Sauce i TABASCO® Sriracha Sauce z cukrem, by powstał gęsty sos.
Wetrzyj sos w warzywa, ułóż je ciasno w kamionkowym naczyniu i przechowuj w temperaturze pokojowej przez 3 dni, następnie około 2 tygodnie w lodówce.
Na zdrowie 😊!