
Omlet z TABASCO® Sauce - na ostro!
Składniki
- TABASCO® Pepper Sauce
- 2 jajka
- Kilka pomidorów koktajlowych
- Pół czerwonej papryki
- 2-3 średnie pieczarki
- 1 ząbek czosnku
- Kilka listków natki pietruszki
- Kilka łyżek masła
- Sól, pieprz
Sposób przygotowania
Pomidorki podpiecz przez kilka minut w mocno nagrzanym piekarniku.
Na patelni rozgrzej masło, na nim przesmaż pokrojoną w paski paprykę i pieczarki pokrojone w cząstki, wszystko zdejmij z patelni.
Jajka rozbij widelcem na puszystą masę (omlet będzie pulchniejszy im więcej powietrza „wtłoczymy” ubijając jajka). Masę jajeczną przypraw solą, pieprzem i kilkoma kroplami TABASCO® Pepper Sauce.
Ponownie na patelni rozgrzej trochę masła, wrzuć pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Wlej masę jajeczną, a jak się zacznie delikatnie ścinać rozłóż na omlecie upieczone pomidorki, paprykę i pieczarki.
Posyp obficie posiekaną natką pietruszki.
Aby ściął się także wierzch omletu przewróć lub wstaw do piekarnika z włączoną opcją górnego grzania.
Smacznego 😊!