Panierowany ser rozpływający się w ustach
20
min
4
osób
Poziom Trudności:
Łatwy
Kuchnia:
Polska
Składniki
- Develey Sos Tatarski lub Develey Sos Czosnkowy
- Develey Żurawina
- 2 jajka
- 350 g twardego żółtego sera
- Słodka papryka
- Oregano
- Bazylia
- Sól, pieprz
- 5-6 łyżek bułki tartej
- Olej do smażenia
Sposób przygotowania
Bułkę tartą wymieszaj z przyprawami, roztrzep jajka.
Ser pokrój w grube plastry, zanurz w jajku, następnie dokładnie obtocz w bułce tartej, czynności powtórz.
Rozgrzej olej na patelni i na małym ogniu podsmaż ser z obu stron na złoty kolor.
Ser najlepiej komponuje się z Sosem Tatarskim Develey lub Sosem Czosnkowym Develey oraz odrobiną Żurawiny Develey.
Smacznego 😊!