Powrót
Udostępnij:

Panierowany ser

20 min
4  osoby

Poziom trudności: Łatwy

  • Kuchnia Polska

Składniki

  • 2 jajka
  • 350 g twardego żółtego sera
  • 5-6 łyżek bułki tartej
  • olej do smażenia
  • Żurawina do mięs i serów Develey (220 g)
  • Sos Tatarski Develey (410 g) lub Sos
    Czosnkowy Develey (410 g)
  • słodka papryka
  • oregano
  • bazylia
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

  1. Bułkę tartą wymieszaj z przyprawami, roztrzep jajka.
  2. Ser pokrój w grube plastry, zanurz w jajku, następnie dokładnie obtocz w bułce tartej, czynności powtórz.
  3. Rozgrzej olej na patelni i na małym ogniu podsmaż ser z obu stron na złoty kolor.
  4. Ser najlepiej komponuje się z Sosem Tatarskim lub Czosnkowym oraz odrobiną Żurawiny

Produkty z przepisu

array(0) { }