
Panierowany ser
Poziom Trudności:
Łatwy
Kuchnia:
Polska
Składniki
- 2 jajka
- 350 g twardego żółtego sera
- 5-6 łyżek bułki tartej
- olej do smażenia
- Żurawina do mięs i serów Develey (220 g)
- Sos Tatarski Develey (410 g) lub Sos Czosnkowy Develey (410 g)
- słodka papryka
- oregano
- bazylia
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
- Bułkę tartą wymieszaj z przyprawami, roztrzep jajka.
- Ser pokrój w grube plastry, zanurz w jajku, następnie dokładnie obtocz w bułce tartej, czynności powtórz.
- Rozgrzej olej na patelni i na małym ogniu podsmaż ser z obu stron na złoty kolor.
- Ser najlepiej komponuje się z Sosem Tatarskim lub Czosnkowym oraz odrobiną Żurawiny