Panierowany ser

Panierowany ser rozpływający się w ustach

Czas Przygotowania 20 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Polska

Składniki Składniki

  •        Develey Sos Tatarski lub Develey Sos Czosnkowy 

  •        Develey Żurawina 

  •        2 jajka

  •        350 g twardego żółtego sera

  •        Słodka papryka

  •        Oregano

  •        Bazylia

  •        Sól, pieprz

  •        5-6 łyżek bułki tartej

  •        Olej do smażenia

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Bułkę tartą wymieszaj z przyprawami, roztrzep jajka.

  2. Ser pokrój w grube plastry, zanurz w jajku, następnie dokładnie obtocz w bułce tartej, czynności powtórz.

  3. Rozgrzej olej na patelni i na małym ogniu podsmaż ser z obu stron na złoty kolor.

  4. Ser najlepiej komponuje się z Sosem Tatarskim Develey lub Sosem Czosnkowym Develey oraz odrobiną Żurawiny Develey.

  5. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

410 g
5,99 zł
Please select
400 g
5,99 zł
Please select
220 g
7,49 zł