Grillowane awokado

Pyszne grillowane awokado

Czas Przygotowania 15 min Liczba Porcji 2 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Śródziemnomorska

Składniki Składniki

  •         Sos Barbecue z Sosem Żurawinowym i Piwem lub

  •         Sos Barbecue z Pieczonym Boczkiem

  •         4 dojrzałe awokado

  •         500 g zielonych szparagów

  •         10 pomidorków koktajlowych

  •         4 drobne dymki

  •         100 g pieczarek

  •         40 g masła

  •         1/2 pęczka natki pietruszki

  •         20 ml soku z cytryny

  •         Bagietka

  •         50 ml oliwy z oliwek

  •         Sól

  •         Świeżo zmielony czarny pieprz

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Bagietkę pokrój na bardzo cienkie plasterki, posmaruj z obu stron oliwą z oliwek i umieść na patelni zwykłej, grillowej lub na grillu. Usmaż na złoty kolor, przewracając w międzyczasie na drugą stronę. Po usmażeniu posól delikatnie bagietki.

  2. Oczyść szparagi i obierz dolną część, następnie odetnij końce i wyparz je we wrzącej osolonej wodzie przez 2 minuty. Następnie włóż je na chwilę do lodowatej wody. Posmaruj szparagi oliwą z oliwek i podpiecz je na  grillu przez kilka minut, a następnie pokrój na kawałki.

  3. Natkę z pietruszki drobno pokrój. Opłucz pomidorki koktajlowe i przekrój na pół. Dymkę oczyść i pokrój w cienkie plasterki. 

  4. Pieczarki umyj, przekrój na pół lub na ćwiartki, a następnie usmaż na maśle na średnim ogniu na patelni zwykłej lub grillowej przez 5 minut, aż się zarumienią. Po zdjęciu z patelni skrop je sokiem z cytryny. 

  5. Następnie na  patelni podsmaż krótko dymkę,  a potem dodaj pomidory i smaż je jeszcze minutę. Całość wymieszaj ze szparagami i Sosem BBQUE Barbecue z Sosem Żurawinowym i Piwem lub Sosem BBQUE Barbecue z Pieczonym Boczkiem.

  6. Dopraw pietruszką, solą i pieprzem.

  7. Awokado przekrój na pół, usuń pestki i grilluj przez 3-4 minuty, następnie nafaszeruj je sałatką i udekoruj grzankami i pietruszką.

  8. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

400 ml
16,99 zł
400 ml
16,99 zł