Rozpuść masło w głębokiej patelni, dodaj drobno posiekany szpinak i smaż aż będzie miękki. Zasmaż mąką, dodaj mleko i gotuj do połączenia składników.
Zdejmij z ognia i dodaj oddzielone żółtka jajka (żółtka dodajemy, kiedy potrawa już się nie gotuje), wymieszaj.
Wyłóż blachę papierem do pieczenia, rozprowadź na niej przygotowaną masę i wygładź przed włożeniem do piekarnika. Piecz w temp. 180°C 5-10 min, aż powstanie jednolite ciasto.
Przygotuj nadzienie z sera feta, sera twarogowego i sosu TABASCO®.
Po upieczeniu połóż ciasto w chłodne miejsce do ostudzenia. Usuń papier do pieczenia, rozsmaruj nadzienie i ułóż plastry wędzonego łososia. Dopraw sosem TABASCO® do smaku, całość delikatnie zwiń w rulon w folię stretchową lub aluminiową i pozostaw na godzinę w lodówce. Potem pokrój w krążki jak sushi lub pod lekkim kątem. Serwuj z sosem Czosnkowo-Ziołowym.