Rolada z wędzonym łososiem i szpinakiem

Aromatyczna rolada z wędzonym łososiem i szpinakiem

Czas Przygotowania 100 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Umiarkowany
Kuchnia:
Azjatycka

Składniki Składniki

  •        Develey Sos Czosnkowy

  •        TABASCO® Jalapeño Sauce

  •        250 g wędzonego łososia w plastrach

  •        3 jajka (żółtka oddzielone od białek)

  •        50 g sera feta

  •        200 g sera twarogowego

  •        500 g szpinaku

  •        50 g mąki

  •        50 g masła

  •        Sól, pieprz

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Rozpuść masło w głębokiej patelni, dodaj drobno posiekany szpinak i smaż, aż będzie miękki. Zasmaż mąką, dodaj mleko i gotuj do połączenia składników.

  2. Zdejmij z ognia i dodaj oddzielone żółtka jajka (żółtka dodajemy, kiedy potrawa już się nie gotuje), wymieszaj.

  3. Wyłóż blachę papierem do pieczenia, rozprowadź na niej przygotowaną masę i wygładź przed włożeniem do piekarnika. Piecz w temp. 180°C 5-10 min, aż powstanie jednolite ciasto.

  4. Przygotuj nadzienie z sera feta, sera twarogowego i TABASCO® Jalapeño Sauce.

  5. Po upieczeniu połóż ciasto w chłodne miejsce do ostudzenia. Usuń papier do pieczenia, rozsmaruj nadzienie i ułóż plastry wędzonego łososia. Dopraw sosem TABASCO® Jalapeño Sauce do smaku, całość delikatnie zwiń w rulon w folię stretchową lub aluminiową i pozostaw na godzinę w lodówce. Potem pokrój w krążki jak sushi lub pod lekkim kątem. Serwuj z Sosem Czosnkowym Develey.

  6. Smacznego 😊!