Roladki z bakłażana nadziewane serem doprawione TABASCO® Pepper Sauce, świeżą bazylią i suszonymi pomidorami

Wyborne roladki z bakłażana nadziewane serem z TABASCO® Pepper Sauce

Czas Przygotowania 30 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Polska

Składniki Składniki

  •        Kikkoman Cytrusowy sos sojowy PONZU
  •        TABASCO® Pepper Sauce
  •        1 bakłażan
  •        300 g sera białego półtłustego (można zamienić na twróg kozi)
  •        2 ząbki czosnku
  •        10 połówek suszonych pomidorów
  •        20 g kaparów
  •        Oliwa z oliwek
  •        1 garść świeżych liści bazylii
  •        1 szczypta pieprzu czarnego

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1.  Umyj bakłażana, usuń końcówkę i pokrój wzdłuż na plastry.

  2.  Wymieszaj oliwę z oliwek z Cytrusowym sosem sojowym PONZU  Kikkoman, wyciśniętym przez praskę czosnkiem i zanurz każdy plaster w  przygotowanej marynacie.

  3.  Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160°C i piecz przez 5-6 minut.

  4.  W osobnej miseczce wymieszaj ser twarogowy z pieprzem, kilkoma  kroplami TABASCO® Pepper Sauce, Cytrusowym sosem sojowym  PONZU Kikkoman i rozdrobnionymi liśćmi bazylii.

  5.  Posmaruj każdy plaster zrobioną masą i zwiń w roladki.

  6.  Pokrój suszone pomidory, kapary, oliwki i dodaj do przygotowanej  marynaty, a następnie polej nią każdą roladkę.

  7.  Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

60 ml
12,79 zł
Please select
150 ml
12,99 zł
Please select