
Różne sałaty z kozim serem i kolorowymi pomidorami
Poziom Trudności:
Łatwy
Kuchnia:
Polska
Składniki
- twarożek z koziego mleka
- 2 garście różnych sałat, np. musztardowca, mizuny, sałaty dębolistnej, rukoli, rukwi wodnej pomidory w różnych kolorach
- 1 czerwona cebula
- 1 cytryna
- TABASCO® Sauce
- Oliwa z Oliwek Extra Virgin
- brązowy cukier
- sól
Sposób przygotowania
- Sałaty dokładnie umyj, w razie potrzeby porwij na mniejsze kawałki.
- Przygotuj dressing do sałaty: cebulę i jednego niedużego pomidora bardzo drobno posiekaj. Następnie wymieszaj sok z cytryny, cukier, sos TABASCO®, oliwę i ewentualnie sól.
- Część pomidorów pokrój w cząstki, część w plastry – różnorodność form jak najbardziej wskazana i razem z sałatami i kozim serem serwuj, polane wcześniej przygotowanym dressingiem.