Różne sałaty z kozim serem i kolorowymi pomidorami

Różne sałaty z kozim serem i kolorowymi pomidorami

Czas Przygotowania 20 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Polska

Składniki Składniki

  • twarożek z koziego mleka
  • 2 garście różnych sałat, np. musztardowca, mizuny, sałaty dębolistnej, rukoli, rukwi wodnej pomidory w różnych kolorach
  • 1 czerwona cebula
  • 1 cytryna
  • TABASCO® Sauce
  • Oliwa z Oliwek Extra Virgin
  • brązowy cukier
  • sól

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Sałaty dokładnie umyj, w razie potrzeby porwij na mniejsze kawałki.
  2. Przygotuj dressing do sałaty: cebulę i jednego niedużego pomidora bardzo drobno posiekaj. Następnie wymieszaj sok z cytryny, cukier, sos TABASCO®, oliwę i ewentualnie sól.
  3. Część pomidorów pokrój w cząstki, część w plastry – różnorodność form jak najbardziej wskazana i razem z sałatami i kozim serem serwuj, polane wcześniej przygotowanym dressingiem.

Produkty z Przepisu

60 ml
12,79 zł
Please select