Sałatka Cezar z kurczakiem i sosem TABASCO®

Słynna Sałatka Cezar z kurczakiem i sosem TABASCO® Pepper Sauce

Czas Przygotowania 30 min Liczba Porcji 2 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Śródziemnomorska

Składniki Składniki

  •        Develey Majonezem Premium 0% dodatku cukru
  •        Develey Musztarda Premium Miodowa
  •        TABASCO® Pepper Sauce
  •        300 g piersi z kuczaka
  •        1/2 główki sałaty rzymskiej
  •        6 łyżek tartego parmezanu
  •        Bagietka 10 cm
  •        1 łyżka oliwy + dodatkowo kilka kropel
  •        4 łyżki majonezu
  •        1 mały ząbek czosnku
  •        1 łyżeczka musztardy
  •        1 i 1/2 łyżeczki soku z cytryny
  •        1 łyżeczka sosu Worcestershire

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1.  Oczyść pierś z kurczaka i pokrój na 4 części, dopraw ją solą i pieprzem,  wysmaruj oliwą.

  2.  Rozgrzej patelnię, np. grillową, połóż pierś, smaż przez ok. 4 minuty.

  3.  Pokrój bagietkę w kosteczkę i wrzuć na patelnię, zmniejsz ogień do  minimum i smaż przez ok. 5 minut, co chwilę mieszaj, aż grzanki będą  chrupkie. Odłóż na talerz.

  4.  Przygotuj sos Cezar: czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z  Majonezem Develey Premium 0% dodatku cukru, Musztardą Miodową  Develey Premium, sokiem z cytryny,  sosem Worcestershire oraz kilkoma  kroplami TABASCO® Pepper Sauce. Dopraw solą i świeżo zmielonym  czarnym pieprzem, wymieszaj.

  5.  Sałatę rzymską opłucz, osusz, posiekaj, wyłóż do salaterek lub na talerze.

  6.  Dodaj pokrojonego kurczaka, skrop sosem Cezar oraz dodaj grzanki, na  koniec posyp serem.

  7.  Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

60 ml
12,79 zł
Please select
150 ml
29,08 zł
Please select
350 ml
52,98 zł
Please select