
Sałatka makaronowa z oliwkami
Składniki
- Oliwki Królewskie Czarne Drylowane
- Kikkoman Marynata Teriyaki
- Rummo Fusilli 48 Świderki
- 100 g pomidorków cherry
- 1/4 czerwonej cebuli
- 1 czerwona lub żółta papryka
- 1/2 cukinii
- Garść kiełków do wyboru
DRESSING:
- Develey Premium Musztarda Dijon
- Kikkoman Cytrusowy sos sojowy PONZU
- Kikkoman Sos sojowy
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania
Oczyść paprykę i cukinię, pokrój w plastry.
Grilluj do miękkości z ubu stron, polej cukinię Sosem Sojowym Kikkoman. Kiedy będą miękkie odstaw do wystygnięcia, a potem usuń skórkę z papryki.
Ugotuj makaron Fusilli Świderki Rummo w posolonej wodzie i odstaw do wystygnięcia.
Przekrój na pół pomidorki cherry, posiekaj cebulę i oliwki. Wymieszaj wszystkie składniki dressingu na gładką masę.
Włóż makaron Fusilli Świderki Rummo do miseczki, dodaj kiełki oraz świeże i grillowane warzywa.
Skrop wszystko dressingiem, dobrze wymieszaj i podawaj jako dodatek do grillowanego mięsa.
Smacznego 😊!