Sałatka z czerwonej kapusty, z gruszkami, orzechami włoskimi i pecorino

Sałatka z czerwonej kapusty, z gruszkami, orzechami włoskimi i pecorino

Czas Przygotowania 10 min Liczba Porcji 2 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Śródziemnomorska

Składniki Składniki

  • 1 czerwona kapusta
  • 2 gruszki
  • 100 g średnio dojrzewającego ser pecorino
  • Garść orzechów włoskich
  • Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia
  • Sól
  • pieprz
  • Ocet balsamiczny Develey

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Usuń wewnętrzną część z kapusty czerwonej. Pokrój  ją w paski i włóż do salaterki.
  2. Gruszki obierz, wyjmij ogryzek i pokrój w plasterki lub paski.
  3. Orzechy pokrusz.
  4. Wszystkie składniki połącz w salaterce, dodając również pokrojone w kawałki pecorino.
  5. Dopraw oliwą z oliwek extra virgin, solą, pieprzem i octem balsamicznym.

Produkty z Przepisu

250 ml
8,12 zł
Please select