
Sałatka z kuskusem, fetą i ogórkiem
Poziom Trudności:
Łatwy
Kuchnia:
Śródziemnomorska
Składniki
- Kikkoman Cytrusowy sosu sojowego PONZU
- 1/2 szklanki kuskusu
- 1 ogórek
- 1 seler naciowy (tylko zielona część)
- 1/2 granatu
- 10 pomidorków koktajlowych
- 1 łyżka posiekanej cebuli
- 125 g fety
- 1 szklanka wody
- Garść świeżej mięty
- Garść świeżej kolendry
- 2 łyżki oliwy z oliwek
Sposób przygotowania
Kuskus zalej gorącą wodę i przykryj na 5 minut. Wymieszaj widelcem i odstaw na bok.
Ogórek pokrój w kostkę, posiekaj bardzo drobno cebulę i seler.
Pokrój pomidorki koktajlowe, miętę i kolendrę i usuń nasiona granatu.
Fetę pokrój na małe kostki. Połącz wszystkie składniki w misce, polej oliwą z oliwek i Cytrusowym sosem sojowym Kikkoman PONZU. Podawaj na świeżo.
Smacznego 😊!