Sałatka z marynowanych warzyw

Wyśmienita sałatka z marynowanych warzyw

Czas Przygotowania 50 min Liczba Porcji 2 osób
Poziom Trudności: Umiarkowany
Kuchnia:
Polska

Składniki Składniki

  •        Kikkoman Sos sojowy

  •        200 ml wody

  •        100 g cukru

  •        150 ml octu ryżowego

  •        1 laska cynamonu

  •        3 szt. liści laurowych

  •        1 kg wybranych warzyw (np. marchew, cebula, ogórek, rzodkiew itp.)

  •        Po łyżeczce kolendry, czarnuszki, kminku, pieprzu – przyprawy wg        uznania

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Pokrój warzywa w kawałki wielkości ok. 3cm.

  2. Zagotuj Sos sojowy Kikkoman z wodą, octem, cukrem i przyprawami.

  3. Zalej warzywa marynatą i odstawić na co najmniej jeden dzień.

  4. Umyj dokładnie słoiki, uszczelki i pokrywki.

  5. Wlej ostrożnie gorący sos przy pomocy szerokiego leja.

  6. Zamknij słoiki i wstaw do nagrzanego piekarnika, zapiekaj ok. 30 minut w temperaturze max. 120°C.

  7. Wyjmij z piekarnika i zostaw na noc do ostygnięcia. Nie odwracaj do góry dnem.

  8. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

150 ml
Naklejki
vegan
9,99 zł
Please select