Sałatka z marynowanych warzyw

Sałatka z marynowanych warzyw

Czas Przygotowania 50 min Liczba Porcji 2 osób
Poziom Trudności: Umiarkowany
Kuchnia:
Polska

Składniki Składniki

  • Kikkoman sos sojowy                             100 ml
  • Woda                                                            200 ml
  • Cukier                                                          100 g
  • Ocet ryżowy                                               150 ml
  • Cynamon                                                     1 laska
  • Liść laurowy                                               3 szt
  • Wybrane warzywa (np. marchew, cebula, ogórek, rzodkiew itp.)                               1 kg
  • Opcjonalnie przyprawy: po łyżeczce kolendry, czarnuszki, kminku, pieprzu

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Pokroić warzywa w kawałki wielkości ok. 3cm.
  2. Zagotować sos sojowy z wodą, octem, cukrem i przyprawami.
  3. Zalać warzywa marynatą i odstawić na co najmniej jeden dzień.
  4. Umyj dokładnie słoiki, uszczelki i pokrywki.
  5. Wlej ostrożnie gorący sos przy pomocy szerokiego leja.
  6. Zamknij słoiki i wstaw do nagrzanego piekarnika, zapiekaj ok. 30 minut w temperaturze max. 120°C.
  7. Wyjmij z piekarnika i zostaw na noc do ostygnięcia.
  8. Nie odwracaj do góry dnem.

Produkty z Przepisu

150 ml
Naklejki
vegan
10,99 zł
Please select