Powrót
Udostępnij:

Sałatka z ogórka, rzodkiewek w delikatnym dressingu

30 min
4  osoby

Poziom trudności: Łatwy

  • Kuchnia Polska
  • Dieta Bez laktozy
  • Dieta Bezglutenowa
  • Dieta Wegańska
  • Dieta Wegetariańska (bezmięsna)

Składniki

  • 2 ogórki zielone
  • 1 pęczek rzodkiewek
  • 1 limonka
  • 1 mała marchew
  • szczypior
  • Sos Sojowy Kikkoman Less Salt
  • Mueloliva Oliwa z Oliwek Extra Virgin
  • kolendra lub natka pietruszki
  • brązowy cukier

Sposób przygotowania

  1. Ogórki obierz (celowo niedokładnie) ze skórki przy użyciu obieraczki. Na mandolinie lub po prostu ostrym nożem potnij ogórki i rzodkiewki na cienkie plasterki i trzymaj w wodzie z lodem przez ok. 15 minut, aby nabrały chrupkości.
  2. Sporządź dressing: połącz sok z limonki, brązowy cukier, sos sojowy, olej oraz marchewkę posiekaną bardzo drobno w kostkę.
  3. Przed serwowaniem odsącz warzywa z wody na ręczniku papierowym, polej dressingiem sałatkowym i udekoruj świeżymi ziołami.

Produkty z przepisu

Produkty opcjonalne dla diety bezglutenowej

array(0) { }