Sałatka z ogórka, rzodkiewek w delikatnym dressingu

Sałatka z ogórka i rzodkiewek w delikatnym dressingu

Czas Przygotowania 30 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Polska

Składniki Składniki

  •        Kikkoman Sos sojowy LESS SALT

  •        2 ogórki zielone

  •        1 pęczek rzodkiewek

  •        1 limonka

  •        1 mała marchew

  •        Szczypior

  •        Kolendra lub natka pietruszki

  •        Oliwa z oliwek extra virgin

  •        Brązowy cukier

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Ogórki obierz niedokładnie ze skórki przy użyciu obieraczki. Na mandolinie lub po prostu ostrym nożem potnij ogórki i rzodkiewki na cienkie plasterki i trzymaj w wodzie z lodem przez ok. 15 minut, aby nabrały chrupkości.

  2. Sporządź dressing: połącz sok z limonki, łyżkę brązowego cukru, 4 łyżki Sosu sojowego LESS SALT Kikkoman , odrobinę oleju oraz marchewkę posiekaną bardzo drobno w kostkę.

  3. Przed serwowaniem odsącz warzywa z wody na ręczniku papierowym, polej dressingiem sałatkowym i udekoruj świeżymi ziołami.

  4. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

150 ml
Naklejki
vegan
11,99 zł
Please select