Spaghetti z cukinią

Spaghetti z cukinią

Czas Przygotowania 30 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Śródziemnomorska

Składniki Składniki

360 g of Spaghetti Grossi nr 5 Rummo

• 600 g cukinii 

• 80 -100 g startego parmezanu

• 1 pęczek bazylii

• 1 ząbek czosnku

• sól i pieprz

• Oliwa z oliwek Extra Virgin

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

Cukinie pokrój w plastry i smaż przez ok. 5 min na oliwie z oliwek. Następnie połóż usmażone plastry na papierowym ręczniku, aby odsączyć nadmiar tłuszczu i przypraw je solą i pieprzem. Ugotuj Spaghetti Grossi, według czasu podanego na opakowaniu. Nie wylewaj wody pozostałej po ugotowaniu makaronu. Podsmaż ząbek czosnku na patelni, dodaj do niego ugotowany makaron i wymieszaj z parmezanem. Zgaś płomień i rozcieńcz całość delikatnie wodą, pozostałą po ugotowaniu makaronu. Następnie dodaj usmażone plastry cukinii i udekoruj całość świeżą bazylią, połączoną z  oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.

Produkty z Przepisu

500g
7,99 zł