
Spaghetti z krewetkami
Składniki
- makaron spaghetti 220 g
- masło 25 g
- krewetki
- Polpa pomidorowa Mutti 200 g
- TABASCO® Sriracha Sauce
- świeża bazylia
- świeża kolendra
- pieprz młotkowany / świeżo mielony
Sposób przygotowania
Na patelni rozgrzej masło i dodaj krewetki. Smaż je ok 1 min. z każdej strony.
Dodaj ugotowany makaron (najlepiej al dente - polecany makaron marki RUMMO - 14,5% zawartości białka, jedna z najwyższych wartości na rynku wśród makaronów klasycznych ) , prosto z garnka i zalej całość Polpa pomidorową Mutti. Podbijamy smak dodając sos TABASCO® Sriracha Sauce.
Wrzuć do tego posiekaną bazylię. Dopraw odrobiną soli.
Całość smażymy ok. 1 minuty i co jakiś czas, energicznie mieszamy aby nić nie przypalić.
Danie podajemy w głębokim talerzu, delikatnie posypujemy pieprzem młotkowanym oraz dekorujemy listkami świeżej kolendry.
Smacznego.
Gotowe danie, można zamówić w restauracji SPHINX poprzez portal www.smacznieiszybko.pl