Powrót
Udostępnij:

Spaghetti z krewetkami

15 min
1  osoby
YouTube

Poziom trudności: Łatwy

  • Kuchnia Śródziemnomorska
  • Dieta Wegetariańska (bezmięsna)

Składniki

  •  makaron spaghetti 220 g
  •  masło 25 g
  •  krewetki
  • Polpa pomidorowa Mutti 200 g
  • TABASCO® Sriracha Sauce
  •  świeża bazylia
  •  świeża kolendra
  •  pieprz młotkowany / świeżo mielony

Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzej masło i dodaj krewetki. Smaż je ok 1 min. z każdej strony.

Dodaj ugotowany makaron (najlepiej al dente –  polecany makaron marki RUMMO – 14,5% zawartości białka, jedna z najwyższych wartości na rynku wśród makaronów klasycznych ) , prosto z garnka i zalej całość Polpa pomidorową Mutti. Podbijamy smak dodając sos TABASCO® Sriracha Sauce.

Wrzuć do tego posiekaną bazylię. Dopraw odrobiną soli.

Całość smażymy ok. 1 minuty i co jakiś czas, energicznie mieszamy aby nić nie przypalić.

Danie podajemy w głębokim talerzu, delikatnie posypujemy pieprzem młotkowanym oraz dekorujemy listkami świeżej kolendry.

Smacznego.

 

Gotowe danie, można zamówić w restauracji SPHINX poprzez portal www.smacznieiszybko.pl

Produkty z przepisu

Nasza strona stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies. Wszelkie informacje o przetwarzaniu danych osobowych w tym wykorzystanie plików cookies znajdą Państwo tutaj. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.
array(0) { }