Spaghetti z krewetkami

Spaghetti z krewetkami

Czas Przygotowania 15 min Liczba Porcji 1 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Śródziemnomorska
Przepis w wersji wideo

Składniki Składniki

  •  makaron spaghetti 220 g
  •  masło 25 g
  •  krewetki
  • Polpa pomidorowa Mutti 200 g
  • TABASCO® Sriracha Sauce
  •  świeża bazylia
  •  świeża kolendra
  •  pieprz młotkowany / świeżo mielony

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzej masło i dodaj krewetki. Smaż je ok 1 min. z każdej strony.

Dodaj ugotowany makaron (najlepiej al dente -  polecany makaron marki RUMMO - 14,5% zawartości białka, jedna z najwyższych wartości na rynku wśród makaronów klasycznych ) , prosto z garnka i zalej całość Polpa pomidorową Mutti. Podbijamy smak dodając sos TABASCO® Sriracha Sauce.

Wrzuć do tego posiekaną bazylię. Dopraw odrobiną soli.

Całość smażymy ok. 1 minuty i co jakiś czas, energicznie mieszamy aby nić nie przypalić.

Danie podajemy w głębokim talerzu, delikatnie posypujemy pieprzem młotkowanym oraz dekorujemy listkami świeżej kolendry.

Smacznego.  

 

Gotowe danie, można zamówić w restauracji SPHINX poprzez portal www.smacznieiszybko.pl

Produkty z Przepisu

500g
6,79 zł
500g
6,79 zł
256ml
14,99 zł

Inne Przepisy