Tarta jabłkowo - żurawinowa z syropem winnym

Tarta jabłkowo - żurawinowa z syropem winnym

Czas Przygotowania 35 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Masterchef
Kuchnia:
Polska

Składniki Składniki

TARTA:

  •         Develey Żurawina 

  •        1 jajko

  •        1 szklanka krojonych w kostkę jabłek

  •        2 rolki ciasta francuskiego 5 cm x 10 cm (na spód i wierzch)

  •        10 g cukru pudru

  •        2 ml zapachu wanilinowego

SYROP:

  •        TABASCO® Habanero Sauce

  •        100 ml czerwonego wina

  •        1 łyżka stołowa ziół do grzańca

  •        5 g cukru pudru

  •        5 ml zapachu waniliowego

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Ułóż ciasto francuskie na papierze do pieczenia, rozłóż jabłka i Żurawinę Develey na środku, dopraw waniliną i cukrem.

  2. Przykryj ciastem francuskim i posmaruj roztrzepanym jajkiem za pomocą pędzelka. Piecz ok. 10 min. do osiągnięcia złotego koloru.

  3. Rozgrzej wino, dodaj cukier, mieszankę przypraw, wanilinę i TABASCO® Habanero Sauce. Redukuj do czasu osiągnięcia konsystencji syropu.

  4. Tartę podawaj pokrytą syropem, w otoczeniu lodów.

  5. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

220 g
7,86 zł
60 ml
15,39 zł
Please select