Tartaletka na dwa sposoby

Chrupka tartaletka na dwa sposoby

Czas Przygotowania 20 min Liczba Porcji 2 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Europejska
Przepis w wersji wideo

Składniki Składniki

Tartaletka z mangowym chutneyem i serem pleśniowym :

 

  Tartaletka Caponata z chipsem z parmezanu :

 

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

Tartaletka z mangowym chutneyem i serem pleśniowym:              

  1. Pokrój drobno mango, wymieszaj z cukrem i octem, możesz dodać krem balsamiczny.               
    Całość podsmaż i dodaj białe wino. Następnie odparuj nadmiar płynu. Dopraw cytrusowym sosem sojowym PONZU Kikkoman z odrobiną TABASCO® Habanero Sauce.

  2. Po ostygnięciu, napełnij tartaletki chutneyem i posyp pokruszonym serem pleśniowym. Jeśli chcesz, aby danie było wegańskie, zastąp ser pleśniowy odpowiednikiem sera wegańskiego.

  3. Udekoruj tartaletkę świeżą kolendrą, posiekanym orzechem włoskim oraz kawałkami mango.               
    Opcjonalnie możemy zamiast mango użyć figi.

Tartaletka Caponata z chipsem z parmezanu:

Caponata:

  1. Cebulę, oliwki oraz kapary, seler pokrój na małe kawałki i usmaż z dodatkiem oliwy z oliwek.

  2. Na osobnej patelni podsmaż bakłażan oraz Polpę Pomidorową Mutti, aby nawodnić go słodkim sokiem z pomidorów.
  3. Na koniec wymieszaj wszystko razem wraz z przyprawami. 

  4. Smacznego 😊!

Płatki parmezanu:       

  1. Na papierze do pieczenia uformuj płatki parmezanu używając łyżeczki. Piecz około 10 min. w bardzo gorącym piecu (220 °C/428 °F), aż kolor będzie złoty.

  2. Płatkami udekoruj tartaletki

  3. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

250 ml
8,00 zł
Please select
250 ml
8,00 zł
Please select
250 ml
9,99 zł
Please select
250 ml
13,49 zł
60 ml
12,79 zł
Please select
60 ml
15,39 zł
Please select
400 g
5,76 zł
Please select
910g
18,89 zł
Please select
150 ml
12,99 zł
Please select