Tartaletka na dwa sposoby
Poziom trudności: Łatwy
Składniki
Tartaletka z mangowym chutneyem i serem pleśniowym :
Tartaletka Caponata z chipsem z parmezanu :
Sposób przygotowania
Tartaletka z mangowym chutneyem i serem pleśniowym :
Pokrój drobno mango, wymieszaj z cukrem i octem (możemy dodać krem balsamiczny).
Całość podsmaż i dodaj białe wino. Następnie odparuj nadmiar płynu.
Dopraw cytrusowym sosem sojowym Poznu Kikkoman z odrobiną TABASCO® Habanero Sauce.
Po ostygnięciu, napełnij tartaletki chutneyem i posyp pokruszonym serem pleśniowym. (Aby danie było wegańskie, zastąp ser pleśniowy odpowiednikiem sera wegańskiego )
Udekoruj tartaletkę świeżą kolendrą, posiekanym orzechem włoskim oraz kawałkami mango.
Opcjonalnie możemy zamiast mango użyć figi.
Tartaletka Caponata z chipsem z parmezanu :
Caponata:
Cebulę , oliwki oraz kapary, seler pokrój na małe kawałki i usmaż z dodatkiem oliwy z oliwek.
Na osobnej patelni, podsmaż bakłażan oraz pomidory drobno krojone Pulpa Mutti, aby nawodnić go słodkim sokiem z pomidorów.
Na koniec, wymieszaj wszystko razem wraz z przyprawami.
Płatki parmezanu :
Na papierze do pieczenia uformuj płatki parmezanu używając łyżeczki.
Piecz około 10 min. w bardzo gorącym piecu (220 °C/428 °F), aż kolor będzie złoty.
Płatkami udekoruj tartaletki.
Smacznego.
250 ml
150 ml
250 ml
500 ml
60 ml
250 ml