Tatar z pieczonych buraków z kozim serem, kolendrą i granatami

Tatar z pieczonych buraków z kozim serem, kolendrą i granatami

Czas Przygotowania 35 min Liczba Porcji 3 osób
Poziom Trudności: Masterchef
Kuchnia:
Polska

Składniki Składniki

  • 200 g koziego twarożku
  • kilka średnich czerwonych buraków ćwikłowych
  • 1 dojrzały granat
  • 1 cytryna
  • 2-3 łyżki prażonych pestek ze słonecznika
  • 2-3 łyżki miodu
  • 2-3 łyżki Sosu Sojowego Kikkoman Less Salt
  • kilka łyżek oliwy z oliwek Costa d'Oro Extra Virgin
  • TABASCO® Sauce
  • szczypta mielonego kminu rzymskiego
  • kilka gałązek kolendry

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Buraki upiecz do miękkości w piekarniku nagrzanym do 180°C. Ostudź i obierz ze skóry, pokrój w drobną kostkę.
  2. Z granata wyłuskaj nasiona. Wymieszaj z burakami i prażonymi pestkami ze słonecznika. Dopraw do smaku szczyptą kminu rzymskiego, sosem sojowym wymieszanym z miodem, sokiem z cytryny i oliwą.
  3. Dla nadania ostrości dodaj kilka kropel sosu TABASCO®.
  4. Na wierzchu łyżeczką uformuj kulki z koziego twarożku. Całość posyp obfi cie drobno posiekaną świeżą kolendrą.

Produkty z Przepisu

150 ml
Naklejki
vegan
12,96 zł
60 ml
11,99 zł
1000ml
29,99 zł
500 ml
17,49 zł
750 ml
24,99 zł
250 ml
10,69 zł

Inne Przepisy