Powrót
Udostępnij:

Tatar z pieczonych buraków z kozim serem, kolendrą i granatami

35 min
3-4  osoby

Poziom trudności: Masterchef

  • Kuchnia Polska
  • Dieta Bezglutenowa
  • Dieta Wegetariańska (bezmięsna)

Składniki

  • 200 g koziego twarożku
  • kilka średnich czerwonych buraków
    ćwikłowych
  • 1 dojrzały granat
  • 1 cytryna
  • 2-3 łyżki prażonych pestek ze słonecznika
  • 2-3 łyżki miodu
  • 2-3 łyżki Sosu Sojowego Kikkoman Less Salt
  • kilka łyżek oliwy z oliwek Mueloliva Extra Virgin
  • TABASCO® Sauce
  • szczypta mielonego kminu rzymskiego
  • kilka gałązek kolendry

Sposób przygotowania

  1. Buraki upiecz do miękkości w piekarniku nagrzanym do 180°C. Ostudź i obierz ze skóry, pokrój w drobną kostkę.
  2. Z granata wyłuskaj nasiona. Wymieszaj z burakami i prażonymi pestkami ze słonecznika. Dopraw do smaku szczyptą kminu rzymskiego, sosem sojowym wymieszanym z miodem, sokiem z cytryny i oliwą.
  3. Dla nadania ostrości dodaj kilka kropel sosu TABASCO®.
  4. Na wierzchu łyżeczką uformuj kulki z koziego twarożku. Całość posyp obfi cie drobno posiekaną świeżą kolendrą.

Produkty z przepisu

Nasza strona stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies. Wszelkie informacje o przetwarzaniu danych osobowych w tym wykorzystanie plików cookies znajdą Państwo tutaj. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.