Tatar z pieczonych buraków z kozim serem, kolendrą i granatami

Tatar z pieczonych buraków z kozim serem, kolendrą i granatem

Czas Przygotowania 35 min Liczba Porcji 3 osób
Poziom Trudności: Masterchef
Kuchnia:
Polska

Składniki Składniki

  •        Kikkoman Sos sojowy LESS SALT 

  •        TABASCO® Pepper Sauce

  •        200 g koziego twarożku

  •        3-4 czerwone buraki ćwikłowe

  •        1 dojrzały granat

  •        1 cytryna

  •        2-3 łyżki prażonych pestek ze słonecznika

  •        2-3 łyżki miodu

  •        Kilka łyżek oliwy z oliwek

  •        Szczypta mielonego kminu rzymskiego

  •        Kilka gałązek kolendry

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Buraki upiecz do miękkości w piekarniku nagrzanym do 180°C. Ostudź i obierz ze skóry, pokrój w drobną kostkę.

  2. Z granata wyłuskaj nasiona. Wymieszaj z burakami i prażonymi pestkami ze słonecznika. Dopraw do smaku szczyptą kminu rzymskiego, Sosem Sojowym LESS SALT Kikkoman wymieszanym z miodem, sokiem z cytryny i oliwą.

  3. Dla nadania ostrości dodaj kilka kropel sosu TABASCO® Pepper Sauce.

  4. Na wierzchu łyżeczką uformuj kulki z koziego twarożku. Całość posyp obficie drobno posiekaną świeżą kolendrą.

  5. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

150 ml
Naklejki
vegan
11,99 zł
Please select
60 ml
12,79 zł
Please select