
Tatar z pieczonych buraków z kozim serem, kolendrą i granatem
Składniki
- Kikkoman Sos sojowy LESS SALT
- TABASCO® Pepper Sauce
- 200 g koziego twarożku
- 3-4 czerwone buraki ćwikłowe
- 1 dojrzały granat
- 1 cytryna
- 2-3 łyżki prażonych pestek ze słonecznika
- 2-3 łyżki miodu
- Kilka łyżek oliwy z oliwek
- Szczypta mielonego kminu rzymskiego
- Kilka gałązek kolendry
Sposób przygotowania
Buraki upiecz do miękkości w piekarniku nagrzanym do 180°C. Ostudź i obierz ze skóry, pokrój w drobną kostkę.
Z granata wyłuskaj nasiona. Wymieszaj z burakami i prażonymi pestkami ze słonecznika. Dopraw do smaku szczyptą kminu rzymskiego, Sosem Sojowym LESS SALT Kikkoman wymieszanym z miodem, sokiem z cytryny i oliwą.
Dla nadania ostrości dodaj kilka kropel sosu TABASCO® Pepper Sauce.
Na wierzchu łyżeczką uformuj kulki z koziego twarożku. Całość posyp obficie drobno posiekaną świeżą kolendrą.
Smacznego 😊!