
Tortilla z hummusem i szpinakiem
Poziom Trudności:
Łatwy
Kuchnia:
Meksykańska
Składniki
- 200 g sera feta w kostce
- świeże liście szpinaku
- opakowanie hummus
- opakowanie Funtastic Tortilla 8x20
- puszka krojonych pomidorów Del Monte
- Pesto Rosso Develey
- oliwa z oliwek Mueloliva Extra Virgin
- Sos Hamburger Develey (410 g) i Sos Czosnkowy Develey (410 g)
Sposób przygotowania
- Placki tortilli posmaruj grubo hummusem (brzegi zostaw suche). Na wierzchu równomiernie rozłóż wypłukane i osuszone liście szpinaku, pokrojone pomidory i rozkruszony ser feta.
- Pesto wymieszaj z oliwą i skrop całość delikatnie.
- Zwijanie rozpocznij od boków tortilli (ok. 3 cm z każdej strony), potem delikatnie z całości formuj rulonik. Po zrolowaniu przekrój w poprzek na pół.
- Serwuj z ulubionym sosem Develey.