Tortilla z hummusem i szpinakiem

Tortilla z hummusem i szpinakiem

Czas Przygotowania 25 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Meksykańska

Składniki Składniki

  • 200 g sera feta w kostce
  • świeże liście szpinaku
  • opakowanie hummus
  • opakowanie Funtastic Tortilla 8x20
  • puszka krojonych pomidorów Del Monte
  • Pesto Rosso Develey
  • oliwa z oliwek Mueloliva Extra Virgin
  • Sos Hamburger Develey (410 g) i Sos Czosnkowy Develey (410 g)

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Placki tortilli posmaruj grubo hummusem (brzegi zostaw suche). Na wierzchu równomiernie rozłóż wypłukane i osuszone liście szpinaku, pokrojone pomidory i rozkruszony ser feta.
  2. Pesto wymieszaj z oliwą i skrop całość delikatnie.
  3. Zwijanie rozpocznij od boków tortilli (ok. 3 cm z każdej strony), potem delikatnie z całości formuj rulonik. Po zrolowaniu przekrój w poprzek na pół.
  4. Serwuj z ulubionym sosem Develey.

Produkty z Przepisu

410 g
6,19 zł
Please select
410 g
6,79 zł
Please select
200 ml
5,19 zł
Please select
200 ml
5,19 zł
Please select
190 g
11,59 zł
Please select