Powrót
Udostępnij:

Tortilla z hummusem i szpinakiem

25 min
4-6  osoby

Poziom trudności: Łatwy

  • Kuchnia Meksykańska
  • Dieta Wegańska
  • Dieta Wegetariańska (bezmięsna)

Składniki

  • 200 g sera feta w kostce
  • świeże liście szpinaku
  • opakowanie hummus
  • opakowanie Funtastic Tortilla 8×20
  • puszka krojonych pomidorów Del Monte
  • Pesto Rosso Develey
  • oliwa z oliwek Mueloliva Extra Virgin
  • Sos Hamburger Develey (410 g) i Sos
    Czosnkowy Develey (410 g)

Sposób przygotowania

  1. Placki tortilli posmaruj grubo hummusem (brzegi zostaw suche). Na wierzchu równomiernie rozłóż wypłukane i osuszone liście szpinaku, pokrojone pomidory i rozkruszony ser feta.
  2. Pesto wymieszaj z oliwą i skrop całość delikatnie.
  3. Zwijanie rozpocznij od boków tortilli (ok. 3 cm z każdej strony), potem delikatnie z całości formuj rulonik. Po zrolowaniu przekrój w poprzek na pół.
  4. Serwuj z ulubionym sosem Develey.

Produkty z przepisu

Nasza strona stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies. Wszelkie informacje o przetwarzaniu danych osobowych w tym wykorzystanie plików cookies znajdą Państwo tutaj. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.
array(0) { }