![Tortilla z hummusem i szpinakiem](/sites/default/files/styles/przepis_700x465/public/recipes/images/Fotolia_60550909_M-2.jpg?itok=5tqhi18a)
Tortilla z hummusem i szpinakiem
Składniki
- Develey Sos Hamburger lub Develey Sos Czosnkowy
- Develey Pesto Rosso
- Funtastic Tortilla pszenna 8x20
- Mutti Polpa Pomidory Drobno Krojone
- 200 g sera feta w kostce
- Opakowanie hummusu
- Świeże liście szpinaku
- Oliwa z oliwek extra virgin
Sposób przygotowania
Placki Tortilla pszenna Funtastic posmaruj grubo hummusem (brzegi zostaw suche). Na wierzchu równomiernie rozłóż wypłukane i osuszone liście szpinaku, Pomidory Drobno Krojone Mutti i rozkruszony ser feta.
Pesto Rosso Develey wymieszaj z oliwą i skrop całość delikatnie.
Zwijanie rozpocznij od boków tortilli (ok. 3 cm z każdej strony), potem delikatnie z całości formuj rulonik. Po zrolowaniu przekrój w poprzek na pół.
Serwuj z Sosem Hamburgerowym Develey lub Sosem Czosnkowym Develey.
Smacznego 😊!