
Warzywa z woka z chrupiącym makaronem
Składniki
- Kikkoman Sos sojowy
- 500 g makaronu ryżowego
- 500 ml oleju do woka
- 2 łyżki oleju na patelnię
- Papryka czerwona, żółta, zielona
- 1 marchewka
- 1 czerwona cebula
- 200 g groszku cukrowego
- Brązowy cukier
- Sok z limonki
- Imbir
Sposób przygotowania
Umyj i osusz wszystkie warzywa, pokrój je w słupki. Połam gniazda makaronu ryżowego.
Do rozgrzanego woka wlej olej, wrzuć na kilkanaście sekund makaron ryżowy, wybierz go podbierakiem.
W osobnej miseczce wymieszaj Sos sojowy Kikkoman z sokiem z limonki, imbirem i brązowym cukrem.
Podsmaż warzywa na 2 łyżkach oleju, dodaj przygotowaną wcześniej marynatę.
Wyłóż warzywa na talerz, następnie ułóż gniazdo makaronu ryżowego, udekoruj zieloną papryką.
Smacznego 😊!