Wytrawny sos pomidorowy

Wytrawny sos pomidorowy

Czas Przygotowania 80 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Umiarkowany
Kuchnia:
Śródziemnomorska

Składniki Składniki

Pomidory śliwkowe                                          500 g Czerwona papryka                                            1 szt Cebula cukrowa                                                 ½ szt Papryka ostra mielona                            ½ łyżeczki Opcjonalnie: nasiona chia                             1 łyżka Kikkoman naturalnie warzony sos sojowy o obniżonej zawartości soli                           60 ml

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Pomidory pokroić na ćwiartki, dusić ok 30 min aż się rozpadną i odparuje woda.
  2. Przetrzeć przez sitko, powinno zostać ok. 250 ml sosu pomidorowego.
  3. Paprykę i cebulę pokroić w kostkę, dodać do przecieru i gotować do miękkości.
  4. Zblendować lub pozostawić w kawałkach.
  5. Dodać sos sojowy, paprykę mieloną, gotować 2-3 min, dodać nasiona chia,
  6. Zagotować i wyłączyć

Produkty z Przepisu

150 ml
Naklejki
vegan
12,96 zł

Inne Przepisy