Zupa rybna z sosem TABASCO®, pomidorami i imbirem

Zupa rybna z TABASCO® Pepper Sauce

Czas Przygotowania 90 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Polska

Składniki Składniki

  •        Kikkoman Sos sojowy LESS SALT

  •        TABASCO® Pepper Sauce

  •        ok. 1 kg korpusów i głów z kilku gatunków ryb np. łososia, pstrąga,                            szczupaka, karpia, sandacza

  •        2-3 filety ulubionej ryby np. pstrąg lub sandacz

  •        5-6 średnich pomidorów

  •        2 średnie marchewki

  •        1 por

  •        1 pietruszka

  •        1 średnia cebula

  •        Kawałek selera

  •        Kilka ząbków czosnku

  •        Kawałek imbiru

  •        Szczypior

  •        Liście laurowe, ziele angielskie

  •        Kolendra

  •        Sól, pieprz

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Pomidory sparz wrzątkiem i obierz. Marchew, seler, pietruszkę, cebulę obierz, umyj i pokrój w mniejsze kawałki. Wrzuć do garnka razem z korpusami rybnymi. Dodaj 2-3 pokrojone w ćwiartki pomidory, kilka liści laurowych i ziaren ziela angielskiego. Wszystko zalej wodą 2-3 cm ponad warzywa i korpusy rybne. Delikatnie posól. Gotuj ok. godziny na niewielkim ogniu, w razie potrzeby odszumuj. Odcedź.

  2. Do gorącego bulionu dodaj pokrojone w drobną kostkę pozostałe pomidory i pokrojone na mniejsze kawałki filety rybne. Gotuj jeszcze kilka minut. Do bulionu dodaj starty czosnek i imbir. Wszystko dopraw do smaku Sosem sojowym Kikkoman, TABASCO® Pepper Sauce i pieprzem.

  3. Przed podaniem dodaj sporą ilość drobno posiekanego szczypiorku i świeżej kolendry.

  4. Smacznego😊!

Produkty z Przepisu

150 ml
Naklejki
vegan
11,99 zł
Please select
60 ml
12,79 zł
Please select