Zupa rybna z TABASCO® Pepper Sauce
        
        Składniki
      
      
            -        Kikkoman Sos sojowy LESS SALT
 -        TABASCO® Pepper Sauce
 -        ok. 1 kg korpusów i głów z kilku gatunków ryb np. łososia, pstrąga,                            szczupaka, karpia, sandacza
 -        2-3 filety ulubionej ryby np. pstrąg lub sandacz
 -        5-6 średnich pomidorów
 -        2 średnie marchewki
 -        1 por
 -        1 pietruszka
 -        1 średnia cebula
 -        Kawałek selera
 -        Kilka ząbków czosnku
 -        Kawałek imbiru
 -        Szczypior
 -        Liście laurowe, ziele angielskie
 -        Kolendra
 -        Sól, pieprz
 
        
        Sposób przygotowania
      
      
            Pomidory sparz wrzątkiem i obierz. Marchew, seler, pietruszkę, cebulę obierz, umyj i pokrój w mniejsze kawałki. Wrzuć do garnka razem z korpusami rybnymi. Dodaj 2-3 pokrojone w ćwiartki pomidory, kilka liści laurowych i ziaren ziela angielskiego. Wszystko zalej wodą 2-3 cm ponad warzywa i korpusy rybne. Delikatnie posól. Gotuj ok. godziny na niewielkim ogniu, w razie potrzeby odszumuj. Odcedź.
Do gorącego bulionu dodaj pokrojone w drobną kostkę pozostałe pomidory i pokrojone na mniejsze kawałki filety rybne. Gotuj jeszcze kilka minut. Do bulionu dodaj starty czosnek i imbir. Wszystko dopraw do smaku Sosem sojowym Kikkoman, TABASCO® Pepper Sauce i pieprzem.
Przed podaniem dodaj sporą ilość drobno posiekanego szczypiorku i świeżej kolendry.
Smacznego😊!
  
	
  
  
  
  
  