Powrót
Udostępnij:

Buritos

35 min
4  osoby

Poziom trudności: Łatwy

  • Kuchnia Meksykańska

Składniki

  • 400 g polędwicy wołowej lub rostbefu
  • 4 cebule
  • 50 g rodzynek
  • opakowanie Funtastic Tortilla 8×20
  • Sos Sojowy Kikkoman Less Salt
  • TABASCO® Sauce
  • Mueloliva Oliwa z Oliwek Extra Virgin
  • Sos 1000 Wysp Develey (200 ml) S
  • Sos Salsa Mexicana Develey (200 ml)
  • 1 łyżka cynamonu
  • 1 pęczek natki kolendry
  • 1 łyżka sproszkowanych ziaren kolendry
  • 1 łyżka kminu
  • 1 łyżka sproszkowanych goździków

Sposób przygotowania

  1. Posiekaj natkę kolendry. Mięso pokrój w drobną kostkę i zamarynuj w sosie sojowym, cynamonie, kminie, ziarnach kolendry i startych goździkach.
  2. Podsmaż na patelni cebulę, dodaj przygotowane mięso, rodzynki i natkę kolendry. Całość dokładnie wymieszaj i podsmaż chwilę razem. Dopraw do smaku sosem TABASCO®.
  3. Nierozpakowane placki tortilli podgrzej w kuchence mikrofalowej przez około 20-30 sekund, nakłuwając kilkakrotnie opakowanie. Ciepłe placki przełóż na deskę, przekrój na pół i zroluj, tworząc stożek (końcówkę stożka zawiń do góry, aby przez powstałą szczelinę nie spływał sos).
  4. Do tak przygotowanego stożka nakładaj farsz. Buritos podawaj tradycyjnie z sosem 1000 Wysp i sosem Salsa Mexicana.

Produkty z przepisu

Nasza strona stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies. Wszelkie informacje o przetwarzaniu danych osobowych w tym wykorzystanie plików cookies znajdą Państwo tutaj. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.
array(0) { }