Grillowany filet z kurczaka podany z chrupiącą miseczką z tortilli

Grillowany filet z kurczaka podany w chrupiącej miseczce z tortilli

Czas Przygotowania 25 min Liczba Porcji 1 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Europejska
Przepis w wersji wideo

Składniki Składniki

DIP Z SUSZONYCH POMIDORÓW :

 

  GRILOWANY FILET Z KURCZAKA W MISECZCE Z TORTILLI:

 

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Dip z suszonych pomidorów:  bardzo drobno posiekaj suszone pomidory, czosnek i bazylię. Połącz z majonezem wegańskim Vegan majo Develey, dopraw do smaku TABASCO® Pepper Sauce i kilka kroplami cytryny.

  2. Grillowany filet z kurczaka w tortilli: Tortille pszenną z ziarnami Funtastic włóż do metalowej miski i przyciśnij kolejną, mniejszą metalową miseczką. Włóż do piekarnika nagrzanego na 175°C na 4-5 min. 

  3. Sos Winegret: zmiksuj oliwę z oliwek extra virgin, Brzoskwinie Del Monte, Cytrusowy sos sojowy PONZU Kikkoma, kroplę TABASCO® Habanero Sauce, Musztardę Miodową Develey Premium.

  4. Zamarynuj fileta z kurczaka w Sosie sojowym LESS SALT Kikkoman na 30 minut.

  5. Warzywa pokrój w dowolny sposób. Zgrilluj mięso z obu stron. Do gotowej miseczki z tortilli włóż warzywa i polej sosem winegret. Mięso ułóż obok warzyw. 

  6. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

60 ml
12,79 zł
Please select
60 ml
15,39 zł
Please select
825 g
12,99 zł
Please select
420 g
6,99 zł
Please select
400 g
7,29 zł
Please select
150 ml
29,08 zł
Please select
390 ml
Naklejki
vegan
vlab
8,99 zł
Please select
910g
17,99 zł
Please select