Kapuśniak na wędzonym żebrze z sosem sojowym i chilli

Kapuśniak na wędzonym żebrze doprawiony chili

Czas Przygotowania 65 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Umiarkowany
Kuchnia:
Polska

Składniki Składniki

  •        Kikkoman Sos sojowy 

  •        Kikkoman Olej sezamowy

  •        300 g wędzonych żeberek

  •        100 g wędzonego boczku

  •        1 kg kapusty kiszonej

  •        1 średnia cebula

  •        2 średnie marchewki

  •        2-3 ziemniaki

  •        1/2 papryczki chili

  •        Natka pietruszki

  •        1-2 łyżki miodu

  •        1,5 litra bulionu

  •        2-3 łyżki masła

  •        Kminek

  •        Kmin rzymski

  •        Czarny pieprz

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. W garnku rozpuść masło, zeszklij na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj szczyptę kminku i kminu rzymskiego i smaż mieszając co jakiś czas. Dodaj obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę i nadal smaż kilka minut na niewielkim ogniu.

  2. Wlej bulion, dodaj 1-2 łyżki Sosu sojowego Kikkoman i miód. Wrzuć wędzone żeberka i pokrojone w kostkę ziemniaki. Garnek przykryj i gotuj do momentu, aż warzywa zmiękną, a mięso odda swój aromat.

  3. Kapustę odciśnij z nadmiaru soku, pokrój na drobne kawałki i dodaj do zupy. Gotuj kilkanaście minut. Dopraw do smaku pieprzem i Sosem sojowym Kikkoman.

  4. Wędzony boczek pokrój w kostkę, przesmaż na patelni, dodaj kilkanaście kropli Oleju sezamowego Kikkoman.

  5. Zupę podawaj z mięsem z żeberek, przesmażonym boczkiem, chilli i pietruszką.

  6. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

150 ml
Naklejki
vegan
9,99 zł
Please select