Linguini z warzywami chińskimi, groszkiem i kurczakiem
Składniki
- Kikkoman Cytrusowy sos sojowy PONZU
- Kikkoman Sos sojowy
- Mutti Passata Przecier Pomidorowy
- Rummo Spaghetti Linguine 13 Spaghetti Płaskie
- TABASCO® Jalapeño Sauce
- 450 g mrożonej mieszanki chińskiej
- 100 g mrożonego groszku
- 200 g udzików z kurczaka
- Oliwa z oliwek extra virgin
- Sól
GREMOLATA:
- TABASCO® Pepper Sauce
- 1 pęczek natki pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- Oliwa z oliwek extra virgin
- Sól
Sposób przygotowania
Udziki oczyść, pokrój w cienkie plastry i zamarynuj w mieszance z Cytrusowym sosem sojowym PONZU Kikkoman, TABASCO® Jalapeño Sauce soli i oliwy z oliwek.
Gremolatę zrób poprzez posiekanie natki pietruszki i połączenie jej ze zmiażdżonym czosnkiem, solą, TABASCO® Pepper Sauce oraz oliwą z oliwek.
Makaron ugotuj w 4 litrach dobrze posolonej wrzącej wody. W międzyczasie na oliwie podsmaż mieszankę chińską, dodaj groszek i dopraw Sosem sojowym Kikkoman. Całość zalej Passatą Pomidorową Mutti i poczekaj na makaron.
Tuż przed wrzuceniem makaronu do sosu, usmaż na bardzo gorącej patelni lub grillu kurczaka.
Dodaj makaron do sosu, całość energicznie wymieszaj i gdy będzie gotowy, wykładaj.
Na wierzch ułóż kurczaka, a całość polej aromatyczną i ostrą gremolatą.
Smacznego 😊!