Powrót
Udostępnij:

Linguini z warzywami chińskimi, groszkiem i kurczakiem

25 min
6  osoby
YouTube

Poziom trudności: Łatwy

  • Kuchnia Azjatycka
  • Kuchnia Fusion
  • Dieta Białkowa

Składniki

  • 500g makaron typu linguine
  • 200g passata Mutti
  • 450g mrożonej mieszanki chińskiej
  • 100g mrożonego groszku
  • 50 ml naturalnie warzony sos sojowy Kikkoman
  • 50ml cytrusowy sos sojowy Ponzu Kikkoman
  • 200g udzików kurczęcych 
  • 10 ml TABASCO® Green Pepper Sauce
  •  sól
  •  Costa d’Oro Oliwa z Oliwek Extra Virgin

 

Gremolata :

  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • Mueloliva Oliwa z Oliwek Extra Virgin
  • 10 ml TABASCO®  Pepper Sauce 
  • sól

Sposób przygotowania

 

Udziki oczyść, pokrój w cienkie plastry i zamarynuj w mieszance z cytrusowym sosem sojowym Ponzu Kikkoman, TABASCO® Green  Pepper Sauce, soli i oliwy  z oliwek.

Gremolatę zrób poprzez posiekanie natki pietruszki i połączenie jej ze zmiażdżonym czosnkiem, solą ,sosem TABASCO® Pepper Sauce oraz oliwą z oliwek.

Makaron ugotuj w 4 litrach dobrze posolonej wrzącej wody. W międzyczasie na oliwie podsmaż mieszankę chińską, dodaj groszek i dopraw naturalnie warzonym sosem sojowym Kikkoman zamiast soli. Całość zalej Passatą Mutti i poczekaj na makaron.

Tuż przed wrzuceniem makaronu do sosu, usmaż na bardzo gorącej patelni lub grillu kurczaka.

Dodaj makaron do sosu,(najlepiej ugotowany al dente – idealny będzie makaron Rummo – 14,5 % zawartości białka, jedna z najwyższych wartości na rynku wśród makaronów klasycznych )całość energicznie wymieszaj i gdy będzie gotowy wykładaj.

Na wierzch ułóż kurczaka a całość polej aromatyczną i ostrą gremolatą.

Smacznego.

Produkty z przepisu

array(0) { }