Omlet z sosem TABASCO® - na ostro!

Omlet z TABASCO® Sauce - na ostro!

Czas Przygotowania 30 min Liczba Porcji 3 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Meksykańska

Składniki Składniki

  •        TABASCO® Pepper Sauce

  •        2 jajka

  •        Kilka pomidorów koktajlowych

  •        Pół czerwonej papryki

  •        2-3 średnie pieczarki

  •        1 ząbek czosnku

  •        Kilka listków natki pietruszki

  •        Kilka łyżek masła

  •        Sól, pieprz

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Pomidorki podpiecz przez kilka minut w mocno nagrzanym piekarniku.

  2. Na patelni rozgrzej masło, na nim przesmaż pokrojoną w paski paprykę i pieczarki pokrojone w cząstki, wszystko zdejmij z patelni.

  3. Jajka rozbij widelcem na puszystą masę (omlet będzie pulchniejszy im więcej powietrza „wtłoczymy” ubijając jajka). Masę jajeczną przypraw solą, pieprzem i kilkoma kroplami TABASCO® Pepper Sauce.

  4. Ponownie na patelni rozgrzej trochę masła, wrzuć pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Wlej masę jajeczną, a jak się zacznie delikatnie ścinać rozłóż na omlecie upieczone pomidorki, paprykę i pieczarki.

  5. Posyp obficie posiekaną natką pietruszki.

  6. Aby ściął się także wierzch omletu przewróć lub wstaw do piekarnika z włączoną opcją górnego grzania.

  7. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

60 ml
12,79 zł
Please select