
Omlet z sosem TABASCO® - na ostro!
Poziom Trudności:
Łatwy
Kuchnia:
Meksykańska
Składniki
- 2 jajka
- kilka pomidorów koktajlowych
- pół czerwonej papryki
- 2-3 średnie pieczarki
- 1 ząbek czosnku
- kilka listków natki pietruszki
- kilka łyżek masła
- TABASCO® Sauce
- sól, pieprz
Sposób przygotowania
- Pomidorki podpiecz przez kilka minut w mocno nagrzanym piekarniku.
- Na patelni rozgrzej masło, na nim przesmaż pokrojoną w paski paprykę i pieczarki pokrojone w cząstki, wszystko zdejmij z patelni.
- Jajka rozbij widelcem na puszystą masę (omlet będzie pulchniejszy im więcej powietrza „wtłoczymy” ubijając jajka). Masę jajeczną przypraw solą, pieprzem i kilkoma kroplami sosu TABASCO®.
- Ponownie na patelni rozgrzej trochę masła, wrzuć pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Wlej masę jajeczną, a jak się zacznie delikatnie ścinać rozłóż na omlecie upieczone pomidorki, paprykę i pieczarki.
- Posyp obfi cie posiekaną natką pietruszki.
- Aby ściął się także wierzch omletu przewróć lub wstaw do piekarnika z włączoną opcją górnego grzania.