Powrót
Udostępnij:

Omlet z sosem TABASCO® - na ostro!

30 min
3  osoby

Poziom trudności: Łatwy

  • Kuchnia Meksykańska
  • Dieta Bezglutenowa
  • Dieta Wegetariańska (bezmięsna)

Składniki

  • 2 jajka
  • kilka pomidorów koktajlowych
  • pół czerwonej papryki
  • 2-3 średnie pieczarki
  • 1 ząbek czosnku
  • kilka listków natki pietruszki
  • kilka łyżek masła
  • TABASCO® Sauce
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

  1. Pomidorki podpiecz przez kilka minut w mocno nagrzanym piekarniku.
  2. Na patelni rozgrzej masło, na nim przesmaż pokrojoną w paski paprykę i pieczarki pokrojone w cząstki, wszystko zdejmij z patelni.
  3. Jajka rozbij widelcem na puszystą masę (omlet będzie pulchniejszy im więcej powietrza „wtłoczymy” ubijając jajka). Masę jajeczną przypraw solą, pieprzem i kilkoma kroplami sosu TABASCO®.
  4. Ponownie na patelni rozgrzej trochę masła, wrzuć pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Wlej masę jajeczną, a jak się zacznie delikatnie ścinać rozłóż na omlecie upieczone pomidorki, paprykę i pieczarki.
  5. Posyp obfi cie posiekaną natką pietruszki.
  6. Aby ściął się także wierzch omletu przewróć lub wstaw do piekarnika z włączoną opcją górnego grzania.

Produkty z przepisu

Nasza strona stosuje pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Dalsze korzystanie z witryny oznacza zgodę na wykorzystanie plików cookies. Wszelkie informacje o przetwarzaniu danych osobowych w tym wykorzystanie plików cookies znajdą Państwo tutaj. Jeżeli nie akceptują Państwo Polityki, prosimy o niekorzystanie z naszej witryny.
array(0) { }