Omlet z sosem TABASCO® - na ostro!

Omlet z sosem TABASCO® - na ostro!

Czas Przygotowania 30 min Liczba Porcji 3 osób
Poziom Trudności: Łatwy
Kuchnia:
Meksykańska

Składniki Składniki

  • 2 jajka
  • kilka pomidorów koktajlowych
  • pół czerwonej papryki
  • 2-3 średnie pieczarki
  • 1 ząbek czosnku
  • kilka listków natki pietruszki
  • kilka łyżek masła
  • TABASCO® Sauce
  • sól, pieprz

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Pomidorki podpiecz przez kilka minut w mocno nagrzanym piekarniku.
  2. Na patelni rozgrzej masło, na nim przesmaż pokrojoną w paski paprykę i pieczarki pokrojone w cząstki, wszystko zdejmij z patelni.
  3. Jajka rozbij widelcem na puszystą masę (omlet będzie pulchniejszy im więcej powietrza „wtłoczymy” ubijając jajka). Masę jajeczną przypraw solą, pieprzem i kilkoma kroplami sosu TABASCO®.
  4. Ponownie na patelni rozgrzej trochę masła, wrzuć pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Wlej masę jajeczną, a jak się zacznie delikatnie ścinać rozłóż na omlecie upieczone pomidorki, paprykę i pieczarki.
  5. Posyp obfi cie posiekaną natką pietruszki.
  6. Aby ściął się także wierzch omletu przewróć lub wstaw do piekarnika z włączoną opcją górnego grzania.

Produkty z Przepisu

60 ml
12,79 zł
Please select