Powrót
Udostępnij:

Sałatka makaronowa z oliwkami

30 min
2  osoby

Poziom trudności: Umiarkowany

  • Kuchnia Śródziemnomorska
  • Dieta Wegetariańska (bezmięsna)

Składniki

  • 70g makaronu  do wyboru
  • Garść kiełków do wyboru
  • 100g pomidorów cherry
  • 50g czarnych oliwek bez  pestek
  • ¼ czerwonej cebuli
  • 1 czerwona/żółta papryka
  • ½ cukinii
  • Kikkoman Sos Teriyaki z pieczonym czosnkiem

Dressing:

  • 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
  • 1 łyżka stołowa Kikkoman Naturalnie warzony sos sojowy
  • 2 łyżki stołowe Kikkoman Cytrusowy sos sojowy Ponzu
  • 1 łyżka stołowa musztardy Dijon
  • 1 łyżka stołowa miodu

Sposób przygotowania

Oczyścić paprykę i cukinię, pokroić na plastry. Grillować je do miękkości, obracać na obie strony , polać cukinię sosem  Kikkoman Teriyaki z pieczonym czosnkiem. Kiedy będą miękkie odstawić do wystygnięcia, a potem usunąć skórkę z papryki.

Ugotować makaron w  posolonej wodzie, odstawić do wystygnięcia. Przekroić na pół pomidory  cherry, posiekać cebulę i oliwki. Wymieszać wszystkie składniki dressingu na gładką masę.

Włożyć makaron do miseczki, dodać kiełki oraz świeże i grillowane  warzywa.  Skropić wszystko dressingiem, dobrze wymieszać i podawać jako dodatek do  grillowanego mięsa.

Produkty z przepisu

array(0) { }