Sałatka makaronowa z oliwkami

Sałatka makaronowa z oliwkami

Czas Przygotowania 30 min Liczba Porcji 2 osób
Poziom Trudności: Umiarkowany
Kuchnia:
Śródziemnomorska

Składniki Składniki

  • 70g makaronu  do wyboru
  • Garść kiełków do wyboru
  • 100g pomidorów cherry
  • 50g czarnych oliwek bez  pestek
  • ¼ czerwonej cebuli
  • 1 czerwona/żółta papryka
  • ½ cukinii
  • Kikkoman Sos Teriyaki z pieczonym czosnkiem
Dressing:
  • 2 łyżki stołowe oliwy z oliwek
  • 1 łyżka stołowa Kikkoman Naturalnie warzony sos sojowy
  • 2 łyżki stołowe Kikkoman Cytrusowy sos sojowy Ponzu
  • 1 łyżka stołowa musztardy Dijon
  • 1 łyżka stołowa miodu

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

Oczyścić paprykę i cukinię, pokroić na plastry. Grillować je do miękkości, obracać na obie strony , polać cukinię sosem  Kikkoman Teriyaki z pieczonym czosnkiem. Kiedy będą miękkie odstawić do wystygnięcia, a potem usunąć skórkę z papryki. Ugotować makaron w  posolonej wodzie, odstawić do wystygnięcia. Przekroić na pół pomidory  cherry, posiekać cebulę i oliwki. Wymieszać wszystkie składniki dressingu na gładką masę. Włożyć makaron do miseczki, dodać kiełki oraz świeże i grillowane  warzywa.  Skropić wszystko dressingiem, dobrze wymieszać i podawać jako dodatek do  grillowanego mięsa.

Produkty z Przepisu

150 ml
Naklejki
vegan
13,99 zł
Please select
150 ml
Naklejki
vegan
10,99 zł
Please select
250 ml
Naklejki
vegan
15,99 zł
Please select