Sałatka z rostbefem i karmelizowanymi cebulkami

Sałatka z rostbefem i karmelizowanymi cebulkami

Czas Przygotowania 30 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Umiarkowany
Kuchnia:
Azjatycka

Składniki Składniki

  • 200 g rostbefu
  • 3 boczniaki
  • kilka liści ulubionej sałaty
  • garść pomidorków koktajlowych
  • 5 cebul szalotek
  • 1 łyżka miodu
  • 120 ml czerwonego wina
  • 2 łyżki klarowanego masła
  • kawałek zimnego masła
  • olej do smażenia
  • TABASCO® Sauce
  • 2 łyżki Sosu Sojowego Kikkoman
  • 4 łyżki Octu Balsamicznego Develey
  • Dressing Sałatkowy Vinaigrette classic Develey
  • rozmaryn
  • tymianek
  • świeżo mielony pieprz czarny

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Cebule szalotki obierz i przesmaż na klarowanym maśle przez 3 minuty, następnie dodaj miód, sos sojowy, ocet balsamiczny i wino.
  2. Gotuj cebulki do momentu, aż płyn odparuje, dodaj zimne masło i wszystko wymieszaj. Odstaw na później.
  3. Rostbef dopraw pieprzem i smaż na patelni grillowej z rozmarynem i tymiankiem. Grilluj 3 minuty, przewróć mięso na drugą stronę, dodaj podzielone na mniejsze części boczniaki, pod koniec grillowania dodaj sos TABASCO® i sos sojowy Kikkoman.
  4. Gdy rostbef „odpocznie” pokrój go na mniejsze części i podawaj z połówkami pomidorków, karmelizowanymi cebulkami i ulubioną sałatą.
  5. Smakuje lepiej w towarzystwie Dressingu Sałatkowego Vinaigrette classic.

Produkty z Przepisu

200 ml
3,78 zł
Please select
200 ml
3,78 zł
Please select
250 ml
8,12 zł
Please select
150 ml
Promocja %
Naklejki
vegan
8,99 zł 9,99 zł
150 ml
Naklejki
vegan
13,39 zł
Please select
60 ml
11,99 zł