Sałatka z rostbefem i karmelizowanymi cebulkami

Aromatyczna sałatka z rostbefem i karmelizowanymi cebulkami

Czas Przygotowania 30 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Umiarkowany
Kuchnia:
Azjatycka

Składniki Składniki

  •        Develey Ocet Balsamiczny

  •        Develey Dressing Vinaigrette classic

  •        Kikkoman Sos Sojowy

  •        TABASCO® Pepper Sauce

  •        200 g rostbefu

  •        3 boczniaki

  •        5 cebul szalotek

  •        Garść pomidorków koktajlowych

  •        Kilka liści ulubionej sałaty

  •        1 łyżka miodu

  •        120 ml czerwonego wina

  •        2 łyżki klarowanego masła

  •        Kawałek zimnego masła

  •        Olej do smażenia

  •        Rozmaryn

  •        Tymianek

  •        Świeżo mielony pieprz

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Cebule szalotki obierz i przesmaż na klarowanym maśle przez 3 minuty, następnie dodaj miód, Sos sojowy Kikkoman, Ocet balsamiczny Develey i wino.

  2. Gotuj cebulki do momentu, aż płyn odparuje, dodaj zimne masło i wszystko wymieszaj. Odstaw na później.

  3. Rostbef dopraw pieprzem i smaż na patelni grillowej z rozmarynem i tymiankiem. Grilluj 3 minuty, przewróć mięso na drugą stronę, dodaj podzielone na mniejsze części boczniaki, pod koniec grillowania dodaj TABASCO® Pepper Sauce i Sos sojowy Kikkoman.

  4. Gdy rostbef „odpocznie” pokrój go na mniejsze części i podawaj z połówkami pomidorków, karmelizowanymi cebulkami i ulubioną sałatą.

  5. Dopraw Dressingiem Vinaigrette classic Develey.

  6. Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

250 ml
9,99 zł
Please select
150 ml
Naklejki
vegan
9,99 zł
Please select
150 ml
Naklejki
vegan
11,99 zł
Please select
60 ml
12,79 zł
Please select