Sałatka z rostbefem i karmelizowanymi cebulkami

Sałatka z rostbefem i karmelizowanymi cebulkami

Czas Przygotowania 30 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Umiarkowany
Kuchnia:
Azjatycka

Składniki Składniki

  • 200 g rostbefu
  • 3 boczniaki
  • kilka liści ulubionej sałaty
  • garść pomidorków koktajlowych
  • 5 cebul szalotek
  • 1 łyżka miodu
  • 120 ml czerwonego wina
  • 2 łyżki klarowanego masła
  • kawałek zimnego masła
  • olej do smażenia
  • TABASCO® Sauce
  • 2 łyżki Sosu Sojowego Kikkoman
  • 4 łyżki Octu Balsamicznego Develey
  • Dressing Sałatkowy Vinaigrette classic Develey
  • rozmaryn
  • tymianek
  • świeżo mielony pieprz czarny

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. Cebule szalotki obierz i przesmaż na klarowanym maśle przez 3 minuty, następnie dodaj miód, sos sojowy, ocet balsamiczny i wino.
  2. Gotuj cebulki do momentu, aż płyn odparuje, dodaj zimne masło i wszystko wymieszaj. Odstaw na później.
  3. Rostbef dopraw pieprzem i smaż na patelni grillowej z rozmarynem i tymiankiem. Grilluj 3 minuty, przewróć mięso na drugą stronę, dodaj podzielone na mniejsze części boczniaki, pod koniec grillowania dodaj sos TABASCO® i sos sojowy Kikkoman.
  4. Gdy rostbef „odpocznie” pokrój go na mniejsze części i podawaj z połówkami pomidorków, karmelizowanymi cebulkami i ulubioną sałatą.
  5. Smakuje lepiej w towarzystwie Dressingu Sałatkowego Vinaigrette classic.

Produkty z Przepisu

200 ml
3,99 zł
200 ml
3,99 zł
250 ml
8,00 zł
150 ml
Naklejki
vegan
9,99 zł
150 ml
Naklejki
vegan
12,96 zł
60 ml
11,99 zł

Inne Przepisy