
Sałatka z rostbefem i karmelizowanymi cebulkami
Poziom Trudności:
Umiarkowany
Kuchnia:
Azjatycka
Składniki
- 200 g rostbefu
- 3 boczniaki
- kilka liści ulubionej sałaty
- garść pomidorków koktajlowych
- 5 cebul szalotek
- 1 łyżka miodu
- 120 ml czerwonego wina
- 2 łyżki klarowanego masła
- kawałek zimnego masła
- olej do smażenia
- TABASCO® Sauce
- 2 łyżki Sosu Sojowego Kikkoman
- 4 łyżki Octu Balsamicznego Develey
- Dressing Sałatkowy Vinaigrette classic Develey
- rozmaryn
- tymianek
- świeżo mielony pieprz czarny
Sposób przygotowania
- Cebule szalotki obierz i przesmaż na klarowanym maśle przez 3 minuty, następnie dodaj miód, sos sojowy, ocet balsamiczny i wino.
- Gotuj cebulki do momentu, aż płyn odparuje, dodaj zimne masło i wszystko wymieszaj. Odstaw na później.
- Rostbef dopraw pieprzem i smaż na patelni grillowej z rozmarynem i tymiankiem. Grilluj 3 minuty, przewróć mięso na drugą stronę, dodaj podzielone na mniejsze części boczniaki, pod koniec grillowania dodaj sos TABASCO® i sos sojowy Kikkoman.
- Gdy rostbef „odpocznie” pokrój go na mniejsze części i podawaj z połówkami pomidorków, karmelizowanymi cebulkami i ulubioną sałatą.
- Smakuje lepiej w towarzystwie Dressingu Sałatkowego Vinaigrette classic.