Wiosenna zupa z bobem, ciecierzycą oraz łososiem

Wiosenna zupa z bobem, ciecierzycą oraz łososiem

Czas Przygotowania 90 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Masterchef
Kuchnia:
Śródziemnomorska
Przepis w wersji wideo

Składniki Składniki

-200 g bobu i ciecierzycy (po 100g) -1/2 cebuli -po 1/2 łyżki masła i oliwy -1 marchewka -3 ziemniaki -1 litr bulionu warzywnego -1 łyżka posiekanego koperku -ok. 300 g filetu z łososia -1/2 szklanki śmietanki 30%/ lub mleko kokosowe -Sos sojowy Gluten Free Tamari Kikkoman -Cytrusowy sos sojowy Ponzu Kikkoman -TABASCO® Habanero Sauce -Passata Mutti

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

W większym garnku na oliwie i maśle zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać obraną i pokrojoną na półplasterki marchewkę i mieszając co chwilę podsmażać przez ok. 3 minuty. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i wymieszać. Dodać ciecierzycę a po chwili wlać gorący bulion i zagotować. Doprawić sosem sojowym Gluten Free Tamari  Kikkoman . Gotować przez ok. 10 minut do miękkości warzyw. Dodać Passattę Mutti, koperek , zielony bób (wcześniej ugotowany i hartowany, aby nie stracił koloru) , łososia przyprawionego i zamarynowanego w Cytrusowym sosie sojowym Ponzu Kikkoman oraz TABASCO® Habanero Sauce. Zagotować i odstawić gorącą zupę z ognia. Wlać śmietankę/mleko kokosowe do smaku i zabarwienia zupy . SMACZNEGO

Produkty z Przepisu

60 ml
13,99 zł
700 g
7,69 zł
400 g
5,99 zł
500 g
4,99 zł
150 ml
Naklejki
vegan
13,49 zł
150 ml
12,99 zł

Inne Przepisy