Wiosenna zupa z bobem, ciecierzycą oraz łososiem

Wiosenna zupa z bobem, ciecierzycą oraz łososiem

Czas Przygotowania 90 min Liczba Porcji 4 osób
Poziom Trudności: Masterchef
Kuchnia:
Śródziemnomorska
Przepis w wersji wideo

Składniki Składniki

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

  1. W większym garnku na oliwie i maśle zeszklij pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodaj obraną i pokrojoną na półplasterki marchewkę i podsmażaj, mieszając co chwilę przez ok. 3  minuty.

  2. Dodaj obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i wymieszaj. Dodaj ciecierzycę, a po chwili wlej gorący bulion i zagotuj. Dopraw Sosem sojowym bezglutenowym TAMARI Kikkoman.

  3. Gotuj przez ok. 10 minut do miękkości warzyw. Dodaj Passatę Pomidorową Mutti, koperek, zielony bób (wcześniej ugotowany i hartowany, aby nie stracił koloru), łososia  przyprawionego i zamarynowanego w  Cytrusowym sosie sojowym PONZU Kikkoman oraz TABASCO® Habanero Sauce. Zagotuj i odstaw gorącą zupę z ognia. Wlej śmietankę lub mleko kokosowe do smaku i zabarwienia zupy.

  4.  Smacznego 😊!

Produkty z Przepisu

60 ml
15,39 zł
Please select
700 g
8,39 zł
400 g
6,29 zł
150 ml
Naklejki
vegan
15,99 zł
Please select
150 ml
12,99 zł
Please select