
Wiosenna zupa z bobem, ciecierzycą oraz łososiem
Składniki
-200 g bobu i ciecierzycy (po 100g) -1/2 cebuli -po 1/2 łyżki masła i oliwy -1 marchewka -3 ziemniaki -1 litr bulionu warzywnego -1 łyżka posiekanego koperku -ok. 300 g filetu z łososia -1/2 szklanki śmietanki 30%/ lub mleko kokosowe -Sos sojowy Gluten Free Tamari Kikkoman -Cytrusowy sos sojowy Ponzu Kikkoman -TABASCO® Habanero Sauce -Passata Mutti
Sposób przygotowania
W większym garnku na oliwie i maśle zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodać obraną i pokrojoną na półplasterki marchewkę i mieszając co chwilę podsmażać przez ok. 3 minuty. Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i wymieszać. Dodać ciecierzycę a po chwili wlać gorący bulion i zagotować. Doprawić sosem sojowym Gluten Free Tamari Kikkoman . Gotować przez ok. 10 minut do miękkości warzyw. Dodać Passattę Mutti, koperek , zielony bób (wcześniej ugotowany i hartowany, aby nie stracił koloru) , łososia przyprawionego i zamarynowanego w Cytrusowym sosie sojowym Ponzu Kikkoman oraz TABASCO® Habanero Sauce. Zagotować i odstawić gorącą zupę z ognia. Wlać śmietankę/mleko kokosowe do smaku i zabarwienia zupy . SMACZNEGO