Powrót
Udostępnij:

Wiosenna zupa z bobem, ciecierzycą oraz łososiem

90 min
4  osoby
YouTube

Poziom trudności: Masterchef

  • Kuchnia Europejska
  • Kuchnia Śródziemnomorska
  • Dieta Wegetariańska (bezmięsna)

Składniki

-200 g bobu i ciecierzycy (po 100g)

-1/2 cebuli

-po 1/2 łyżki masła i oliwy

-1 marchewka

-3 ziemniaki

-1 litr bulionu warzywnego

-1 łyżka posiekanego koperku

-ok. 300 g filetu z łososia

-1/2 szklanki śmietanki 30%/ lub mleko kokosowe

-Sos sojowy Gluten Free Tamari Kikkoman

-Cytrusowy sos sojowy Ponzu Kikkoman

-TABASCO® Habanero Sauce

-Passata Mutti

Sposób przygotowania

W większym garnku na oliwie i maśle zeszklić pokrojoną w kosteczkę cebulę.

Dodać obraną i pokrojoną na półplasterki marchewkę i mieszając co chwilę podsmażać przez ok. 3 minuty.

Dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki i wymieszać. Dodać ciecierzycę a po chwili wlać gorący bulion i zagotować. Doprawić sosem sojowym Gluten Free Tamari  Kikkoman .

Gotować przez ok. 10 minut do miękkości warzyw.

Dodać Passattę Mutti, koperek , zielony bób (wcześniej ugotowany i hartowany, aby nie stracił koloru) , łososia przyprawionego i zamarynowanego w Cytrusowym sosie sojowym Ponzu Kikkoman oraz TABASCO® Habanero Sauce. Zagotować i odstawić gorącą zupę z ognia.

Wlać śmietankę/mleko kokosowe do smaku i zabarwienia zupy .

SMACZNEGO

Produkty z przepisu

array(0) { }