
Sałatka w chrupiącej miseczce z tortilli
Składniki
- Develey Dressing Vinaigrette Classic
- Develey Ocet Balsamiczny
- Develey Sos Czosnkowy
- Excelencia oliwki zielone drylowane
- Excelencia oliwki czarne drylowane
- Funtastic Tortilla pszenna
- Kikkoman Marynata Teriyaki
- 150 g filetu z kurczaka
- 3 szt. pomidorków koktajlowych
- 80 g papryki - mix kolorów
- 30 g czerwonej cebuli
- Rucola
- 1 ząbek czosnku
- Świeży tymianek
Sposób przygotowania
WERSJA BEZMIĘSNA:
Tortille pszenną Funtastic włóż do metalowej miski i przyciśnij kolejną, mniejszą metalową miseczką od środka. Następnie wierzchnią miskę zdejmij i tak uformowany placek wkładamy do piekarnika na 4-5 min. 175°C.
Do miski przełóż rucolę, dodaj pokrojone warzywa oraz oliwki, lekko dopraw czosnkiem, świeżym tymiankiem i Octem Balsamicznym Develey.
Gotową sałatkę podaj w miseczce z tortilli polewając Dressingiem Vinaigrette Develey.
- Smacznego 😊!
WERSJA MIĘSNA:
Tortille pszenną Funtastic włóż do metalowej miski i przyciśnij kolejną, mniejszą metalową miseczką od środka. Następnie wierzchnią miskę zdejmij i tak uformowany placek włóż do piekarnika 175°C na 4-5 min.
Filet z kurczaka marynuj kilka godzin w Marynacie Teryaki Kikkoman. Następnie upiecz go w piekarniku przez 15-20 minut w temperaturze 180°C.
Do gotowej miseczki z tortilli włóż sałatkę, polewając ją Dressingiem Vinaigrette Develey.
Upieczone mięso wyjmij z piekarnika, pokrój dowolnie i ułóż obok sałatki. Danie polej Sosem Czosnkowym Develey.
Smacznego 😊!