Sałatka w chrupiącej miseczce z tortilli

Sałatka w chrupiącej miseczce z tortilli

Czas Przygotowania 35 min Liczba Porcji 1 osób
Poziom Trudności: Łatwy

Składniki Składniki

  • 1 Tortilla pszenna Funtastic
  • ok. 15 dag filetu z kurczaka
  • Sos-marynata Teriyaki Kikkoman
  • 3 szt. pomidorków koktajlowych
  • czosnek
  • 8 dag papryki - mix kolorów
  • 3 dag czerwonej cebuli
  • sałata rucola
  • dressing Vinaigrette classic Develey 
  • oliwki zielone i czarne Excelencia
  • świeży tymianek
  • ocet Balsamiczny Develey
  • sos czosnkowy Develey (jako dip)

 

Sposób Przygotowania Sposób przygotowania

Wersja bezmięsna: 

  1. Tortille wkładamy do metalowej miski i przyciskamy kolejną, mniejszą metalową miseczką od środka. Wierzchnią miskę następnie zdejmujemy i tak uformowany placek wkładamy do piekarnika na 4-5 min. 175 st.
  2. Do miski wkładamy rucolę, dodajemy pokrojone warzywa oraz oliwki, lekko doprawiamy czosnkiem, świeżym tymiankiem i octem balsamicznym Develey.
  3. Gotową sałatkę podajemy w miseczce z tortilli polewając dressingiem Vinaigrette Develey.

Wersja z mięsem:

  1. Tortille wkładamy do metalowej miski i przyciskamy kolejną, mniejszą metalową miseczką od środka. Wierzchnią miskę następnie zdejmujemy i tak uformowany placek wkładamy do piekarnika na 4-5 min. 175 st.
  2. Filet z kurczaka marynujemy kilka godzin w marynacie Teryaki Kikkoman.
  3. Następnie filet pieczemy w piekarniku przez 15-20 minut w temperaturze 180°C.
  4. Do gotowej miseczki z tortilli wkładamy sałatkę, polewając ją dressingiem Vinaigrette.
  5. Upieczone mięso wyjmujemy z piekarnika, kroimy dowolnie i układamy obok sałatki.
  6. Danie należy serwować z sosem czosnkowym Develey.

 

Produkty z Przepisu

200 ml
3,99 zł
250 ml
8,00 zł
250 ml
15,99 zł
230 g
4,99 zł
230 g
4,99 zł
250ml
3,99 zł

Inne Przepisy