Tortille wkładamy do metalowej miski i przyciskamy kolejną, mniejszą metalową miseczką od środka. Wierzchnią miskę następnie zdejmujemy i tak uformowany placek wkładamy do piekarnika na 4-5 min. 175 st.
Do miski wkładamy rucolę, dodajemy pokrojone warzywa oraz oliwki, lekko doprawiamy czosnkiem, świeżym tymiankiem i octem balsamicznym Develey.
Gotową sałatkę podajemy w miseczce z tortilli polewając dressingiem Vinaigrette Develey.
Wersja z mięsem:
Tortille wkładamy do metalowej miski i przyciskamy kolejną, mniejszą metalową miseczką od środka. Wierzchnią miskę następnie zdejmujemy i tak uformowany placek wkładamy do piekarnika na 4-5 min. 175 st.
Filet z kurczaka marynujemy kilka godzin w marynacie Teryaki Kikkoman.
Następnie filet pieczemy w piekarniku przez 15-20 minut w temperaturze 180°C.
Do gotowej miseczki z tortilli wkładamy sałatkę, polewając ją dressingiem Vinaigrette.
Upieczone mięso wyjmujemy z piekarnika, kroimy dowolnie i układamy obok sałatki.
Danie należy serwować z sosem czosnkowym Develey.
Spróbowałeś tego dania?
Pokaż nam jego zdjęcie, wypełnij ankietę i wygraj Thermomix lub
jedną z 1000 innych nagród!