Sałatka z pieczonych buraków i marchwi z musem
Poziom trudności: Łatwy
Składniki
Pieczona marchew z orzechami :
SOS:
Sposób przygotowania
Buraki zawinąć w folię aluminiową i piecz w piekarniku ok 80min. w temp. 180 s. Po upieczeniu obrać i pokroić na cienkie plasterki, następnie ułożyć na talerzu.
Cebulę pokroić w piórka, położyć na burakach.
Dodać pokrojony w kostkę ser np. feta.
Całość posypać ananasem i rukolą .
Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. Marchewkę obrać, pokroić wzdłuż na 4 części.
W miseczce wymieszać przyprawy z masłem i orzechami , miodem , TABASCO ®Pepper Sauce i olejem, polać po marchewce i dokładnie wymieszać obtaczając marchewkę w mieszance.
Wyłożyć na blaszkę do pieczenia wyścieloną papierem do pieczenia i piec przez 45 minut (po 30 minutach pieczenia marchewkę przemieszać i nakryć kawałkiem folii aluminiowej oraz skropić naturalnie warzonym sosem sojowym Kikkoman ).
Posypać czarnym sezamem i podawać.
Przygotować sos:
Wszystkie składniki energicznie wymieszać i polać na sałatkę.
Smacznego.
60 ml
570 g
840 g
570 g
150 ml
250 ml
235 g