I. tajemnica doskonałości: Uprawy

uprawa

Wszystkie pomidory Mutti pochodzą w 100% z włoskich upraw i wyłącznie certyfikowanych pól.

Wysokie wymagania i specjalne podejście do upraw, w duchu zrównoważonego rozwoju i szacunku dla ziemi gwarantują, że pomidory Mutti zawsze rosną na najbardziej żyznej glebie, a ich odmiany są najlepiej dopasowane do warunków podłoża. Mutti nie akceptuje upraw na ziemi wyjałowionej! Dlatego pomiędzy kolejnymi uprawami pozwala ziemi „odpocząć”, aby naturalnie się zregenerowała i uzupełniła o składniki mineralne i mikroelementy. Uprawa pomidorów Mutti odbywa się na jednym polu zwykle tylko raz na 4 lata.

Z rolnikami łączą Mutti trwałe, często wielopokoleniowe relacje, a firma inwestuje w ich edukację i wsparcie techniczne. Co roku Mutti docenia w szczególny sposób dostawców pomidorów najwyższej jakości, którym płaci za pomidory więcej niż inni producenci a najlepszych rolników nagradza wieloma nagrodami w tym nagrodą „Złotego Pomidora” ( Pomodorino d’Oro )